Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''Gledamo dalje prema tituli''

Kakva je Pukštas igračina, govori njegova hladnoća nakon riješenog derbija, a tek mu je 18 godina!

Rokas Pukštas s 18 godina postao je neizostavan član Lekinih udarnih 11.

Rokas Pukštas (Foto: Josko Ponos/Cropix)

Hajduk je slavio 1:0 protiv Rijeke na prepunom Poljudu u 2. kolu SuperSport HNL-a. Bijeli su potpuno zasluženo upisali drugu pobjedu u sezoni, a opet je čovjek odluke bio nevjerojatni Amerikanac Rokas Pukštas.

18-godišnjak iz Oklahome postao je neizostavan član Lekinih udarnih 11 Hajduka, a njegova mirnoća na terenu i izvan njega oduševljava sve iz dana u dan.

''Nevjerojatno je igrati pred ovim navijačima, pred punim stadionom. Ne bih ništa od ovoga uspio bez njih. Isto tako, puno zasluga ide mojim suigračima, koji mi govore što da radim, kuda da se krećem... Fokusiran sam na iduću utakmicu, imali smo odličan start u sezonu, ali već gledamo dalje. Želimo osvojiti titulu'', mirno je kazao Pukštas.

Sergej Jakirović Jakirović nakon poraza protiv Hajduka: ''Nismo bili dobri, kao da smo se skrivali'' divider

Pukštas se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, skrenuo je Moufijev udarac u 50. minuti, dovoljno da prevari Labrovića, odnosno da lopta prođe točno kroz noge Sinjaninu na vratima Rijeke.

''Znao sam da će prilika doći. U prvom poluvremenu Livaja mi je dao sjajnu loptu, tako da sam znao da će šansa stići u nastavku. Moufi mi je sjajno dodao. Našao sam se na pravom mjestu.''

Spreman za svakog protivnika

Slijedi Europa, PAOK ili Beitar, koga bi radije vidio na Poljudu sljedeći tjedan?

''Nemam želja, bit ćemo spremni za svakoga'', iznenađuje svojom hladnoćom mladi Amerikanac.

Hajduk ima dva derbija iza sebe, dvije pobjede, a baš ste Vi riješili oba derbija sa samo 18 godina.

''Puno ljudi stoji iza mene. Moj otac, moji roditelji, moj agent... Sve radimo sa svrhom i cilj je egzekucija. Kao što sam i napravio ovaj vikend.''

Ivan Leko slavi pogodak Leko: ''Ostvarili smo dvije najteže pobjede, idemo se proveseliti, ali sutra se već primamo posla'' divider

Pukštas je došao na mala vrata u Hajduk prije tri godine iz Barcelonine akademije u SAD-u. Bio je to hrabar korak u karijeri za jednog 15-godišnjaka. Polako se prilagodio Splitu i Hrvatskoj, a čini se da će ovo biti njegova sezona.

Ne pamtimo 18-godišnjake koji su s takvom hladnoćom i kirurškom preciznošću rješavali najveće hrvatske derbije, a Uprava Bijelih razmišlja Pukštasu brže-bolje produžiti ugovor uz poboljšanje financijskih uvjeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX
Kalik je u 62. minuti utakmice protiv Šibenika efektnim udarcem, nakon lijepe asistencije Dominika Prpića, došao do svog ovosezonskog prvijenca. ⚽

📸: Duje Klarić/Cropix
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk