Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napokon redovito igra

Rog igra sjajno i uživa u senzaciji Serije A: "Sretan sam, osjećam se ugodno u ovom klubu"

Talijanska hit-momčad već 13 kola ne zna za poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nevjerojatni Cagliari prometnuo se u najveću senzaciju ove sezone talijanske Serie A. Klub sa Sardinije već je 13 kola neporažen, a novu mini-senzaciju izveli su u posljednjem kolu.

Činilo se da će njihov niz stati na gostovanju kod Sassuola; domaćini su vodili 2:0 već u 36. minuti, pa je Joao Pedro smanjio u 51. Nakon toga je vratar Rafael u 65. minuti obranio penal za 3:1, da bi Daniele Ragatzu u 90. zabio za vrijedan remi. Novim bodom Cagliari je ostao na senzacionalnoj četvrtoj poziciji koja vodi izravno u Ligu prvaka.

gol expired Barcelona pokazala nepoštovanje prema Ligi prvaka, Borussia (D) će poludjeti divider

Bitan dio talijanske hit-momčadi je i Marko Rog, hrvatski veznjak koji je napokon pronašao klub u kojem igra redovito. Odigrao je svih 90 minuta i protiv Sassuola, a po ocjenama Sofascora bio je drugi najbolji igrač svoje momčadi zajedno s desnim bekom Fabriziom Cacciatoreom (6,8).

Europa se vraća na Sardiniju nakon 26 godina?

Nadmašio ih je samo kapetan Radja Nainggolan (6,9), već sad klupska legenda koju su navijači već nakon prve epizode u Cagliariju (2010. – 2014.) izabrali u najboljih 11 u povijesti Cagliarija.

"Moramo nastaviti napredovati, nikad nam nije dosta. Sretan sam zbog konstante koju pokazujem, osjećam se jako ugodno u ovom klubu i ovoj momčadi", rekao je Rog za Tuttomercatoweb nakon dramatične završnice protiv Sassuola.

gol expired Nakon najtežeg poraza u karijeri iz bolnice se javio Overeem: "Usnica trenutačno ne izgleda seksi" divider

"Nikad nismo prestali vjerovati. Na odmoru smo rekli da ćemo dati sve od sebe da se vratimo i uspjeli smo. Penal? Bio sam miran, znam da Rafael dobro brani penale. Kao što sam rekao, nikad ne odustajemo", rekao je Rog.

Rog je u Cagliariju na posudbi s obavezom opcije na kraju sezone za 13 milijuna eura. Nastave li ovako i Rog i Cagliari, europska natjecanja mogla bi se vratiti na Sardiniju prvi put nakon 1993./1994., kada su u tadašnjem Kupu Uefa senzacionalno stigli do polufinala i ispali od Intera, i to nakon što su u četvrtfinalu izbacili Juventus.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider