Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Večeras debitira?

Rođen u Srbiji, ali ne želi igrati za reprezentaciju: "To ne mogu zaboraviti, želim im vratiti duplo"

Miloš Kerkez trebao bi večeras debitirati u dresu Mađarske protiv Njemačke u Ligi nacija.

Miloš Kerkez (desno) (Foto: Afp)

Peto kolo elitne skupine Lige nacija donosi nam sraz Mađarske i Engleske, a na ovom susretu trebao bi debitirati Miloš Kerkez, mladi nogometaš koji je rođen u Srbiji.

Radi se o 18-godišnjem lijevom beku koji je prve nogometne korake napravio u mađarskom Gyoru. Godinu dana se zadržao u Milanovoj akademiji, a potom preselio u nizozemski Aalkmar za odštetu od 2 milijuna eura.

Igrao je za mladu reprezentaciju Mađarske do 17 i 21 godine, ali nikad nije dobio službeni poziv Srbije. Zbog toga za njega nikad nije bilo dileme, znao je koju reprezentaciju želi predstavljati:

gol expired Mladi Vatreni love Euro: Hrvatska s minimalnom pobjedom na uzvrat u Dansku divider

"Srbija me nikad nije zvala, a Mađarska mi je dala šansu kad sam imao 15 godina. Ni tada me nisu zvali, a ni sada. Raspitivali su se preko nekih ljudi, ali mene nisu zvali", otkrio je Kerkez za Scouted Football pa dodao:

"Mađarska mi je pokazala veliko poštovanje. Od početka su mojoj obitelji iskazivali poštovanje, to je za mene nezaboravno, zato im želim vratiti duplo. Odlučio sam da, ako dođem na dovoljno dobru razinu, želim igrati za Mađarsku".

"Čast mi je, dat ću svoj maksimum kad mi se ukaže prilika. Moja odluka je Mađarska, to je to".

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider