Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"idealan kandidat"

Prosinečki veliki kandidat za klupu Slovenije: Ispisao bi povijest!

Robert Prosinečki mogao bi nakon Azerbajdžana preuzeti još jednu reprezentativnu klupu – slovensku!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razočaran odrađenim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i osvojenim četvrtim mjestom u skupini, Slovenski nogometni savez krenuo je u potragu za novim izbornikom nakon što je Srećko Katanec podnio ostavku. Prvi izbor slovenskog saveza bit će domaći trener, a u obzir dolazi stranac, točnije – Hrvat!

Slovenski portal Ekipa24.si prenosi iz pouzdanog izvora da je kontakt s Robertom Prosinečkim ostvaren te da postoji obostrani interes za suradnjom.

"Prvo mjesto u utrci za novog izbornika dijele Darko Milanič i Matjaž Kek, no postoji i mogućnost da po prvi puta u povijesti reprezentaciju preuzme stranac, kao što je to slučaj s rukometašima, odbojkašima i košarkašima", piše te nastavlja slovenski portal.

"Izbornik mora poznavati naš mentalitet, a i novac ne smije biti glavni motiv u ovom slučaju, jer je naš budžet ograničen. Koliko novca, toliko i muzike. Robert Prosinečki idealno zadovoljava sve uvjete. Riječ je o nogometnom virtuozu koji je osvojio naslov klupskog prvaka Europe s Crvenom zvezdom, igrao je za Real i Barcelonu, te je s Hrvatskom kao igrač osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 1998. godine", prenosi Ekipa24.si.

"To je potvrdio i bivši predsjednik kluba Krško Boštjan Blažinčič, koji je dugogodišnji prijatelj Roberta Prosinečkog. On uvjedno predstavlja i sponu između hrvatskog stručnjaka i slovenskog saveza. Uskoro će biti sastanak zainteresiranih strana nakon kojeg će sve biti puno jasnije", stoji na spomenutom portalu.

Prosinečki je, kako se bližio kraj "ere" Ante Čačića, bio najpoželjniji izbor među hrvatskim navijačima. S Azerbajdžanom je ostvario povijesni uspjeh, nakon što je po prvi u povijesti tamošnjeg nogometa osvojio 10 bodova u kvalifikacijama za neko veliko natjecanje.

U karijeri je dosad radio kao pomoćni trener Slavenu Bilići na klupi hrvatske reprezentacije, te kao samostalni trener u Crvenoj zvezdi i turskom Kayserisporu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider