Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slijede dvije nagrade

Rekordni učinak: Prosinečki ispisao povijest Azerbajdžana!

Nastavljaju se kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se iduće godine odigrati u Rusiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Azerbajdžana, čiji je izbornik Robert Prosinečki, pobijedila je San Marino s 5:1 u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Trijumf nad najslabijom europskom reprezentacijom ne bi bio tolika vijest da njime Azerbajdžan nije ostvario najbolji rezultat u svojoj povijesti.

Azerbajdžanu, koji nikad nije nastupio na velikom natjecanju i nikad nije bio niti blizu plasmana, devet bodova (1 pobjeda, 6 remija, 3 poraza) osvojenih u kvalifikacijama za SP u Brazilu najbolji je doseg koji su ostvarili.

A sad su, s Prosinečkim na klupi, stigli do 10 osvojenih bodova, i to dva kola prije kraja. U skupini C su dvaput svladali San Marino, a pobijedili su i Norvešku te uzeli vrijedan bod u Češkoj.

Prosinečki očito radi sjajan posao, on i njegovi igrači već sad su premašili očekivanja u ovim kvalifikacijama i u posljednja dva kola mogu potpuno rasterećeni odigrati dvije velike utakmice - prvo im (5. listopada) stiže Češka, a potom će za kraj kvalifikacija 8. listopada gostovati kod aktualnog svjetskog prvaka Njemačke.

VIDEO ----> Azerbajdžan - San Marino 5:1

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider