Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Marca sve objasnila

Ritual Realovih nogometaša izazvao pomutnju na internetu: Neki su posumnjali na doping, ali evo o čemu se radi

Luka Modrić i društvo imaju zanimljiv ritual pred početak utakmica Real Madrida.

Real Madrid (Foto: Afp)

Prvi polufinalni ogled Real Madrida i Manchester Cityja završio je bez pobjednika (1:1), tako da odluka o finalistu Lige prvaka pada na Etihadu.

U najavi susreta Marca se raspisala o neobičnom ritualu nogometaša Kraljevskog kluba pred sam izlazak na teren, koji je privukao dosta pažnje na društvenim mrežama. Mnogi su posumnjali da se radi o nečemu ilegalnom, čak i dopingu, ali to je praksa koju je prije dvadesetak godina pokrenuo legendarni nogometaš Patrick Viera.

O čemu se ustvari radi? Neposredno prije početka susreta nogometaši Reala odlaze do fizioterapeuta kako bi im utrljao čudesnu mast na prsa i dres, koja ima samo jedan cilj - otvoriti nosnice i olakšati disanje, piše španjolski list.

Luka Modrić VIDEO Modrić jednim potezom oduševio navijače: "Luka, smiri se, čuvaj to za utakmicu" divider

U masti se, između ostalog, nalazi i ulje eukaliptusa koje poboljšava dopremu kisika u pluća, što može biti mali plus u utakmicama, koje iziskuju veliki fizički napor, a to će, bez ikakve dvojbe, biti polufinalni susret Lige prvaka protiv Cityja.

Ljekovite pare, naime, ulaze kroz nos i usta i tako pomažu u disanju, a igrači nerijetko znaju utrljati mast u dres kako bi produžili učinak masti.

Za kraj dodajmo da će pobjednik dvomeča Real Madrid - Manchester City u finalu igrati protiv Intera, koji je s ukupnih 3:0 izbacio Milan.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider