Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bog na nebu, zagi na golu

Ristovski i Mišić složni poslije bitne pobjede: "Sreća naša što smo imali Zagorca"

Dinamo je slavio protiv Astane s 2:0.

Stefan Ristovski (Foto: Ranko Suver/Cropix)

Dinamo je svladao Astanu na teškom gostovanju u Kazahstanu. Golove za Modre zabili su Vidović i Kaneko, a osim njih u junaka se prometnuo i Zagorac koji je u prvom poluvremenu obranio kazneni udarac.

"Želio bi čestitam momcima. Izuzetnih, a prije svega teških 90 minuta koje su iza nas. Prvo poluvrijeme smo bili željni doći što prije do tog rezultata. Imali su nekoliko kontri, taj jedanaesterac tu smo imali sreće da je Zagorac obrani, ali utakmice traje 90 minuta. Morali smo imati fokus, biti karakterni i na kraju mislim da je to presudilo. Skupili smo se i čestitam momcima na pobjedi. Trebamo to potvrditi protiv Ballkanija i nadamo se prolasku", rekao je Riskovski poslije utakmice.

Gabriel Vidović Dinamo slavio u Astani: Zagorac obranio penal, Vidović i Kaneko pogodili za važnu pobjedu divider

Astana je dominirala u prvom dijelu utakmice, a Dinamo je opasno živio.

"Svi danas pokušavaju igrat nogomet i oni se bore za taj prolaz. U našoj skupini osim Plzena koji je prvi, tri druge ekipe su u igri. Igrali su na domaćem terenu tako da normalno da će oni stvoriti neke šanse

Bili smo dosta otvoreni prvo poluvrijeme i zaprijetili su nam ih kontri koje su dobro iskorištavali. Ponavlja, drugo poluvrijeme je bilo mnogo bolje, imali smo brz protok lopte i to je presudilo", izjavio je Ristovski.

Mauro Perković FOTO Mladi Kazahstanac iznenadio natpisom: Traži dres pričuvnog igrača Dinama divider

Ristovski je u prvom poluvremenu pretrpio udarac u koljeno, no to ga nije spriječilo da nastavi s utakmicom.

"Sreća da nije bilo ništa ozbiljno. Mislio sam i ja da se neću vratiti, ali takav sam. Idemo do kraja. Sretan sam što nije ništa ozbiljno. Malo jači udarac, ali ništa strašno", zaključio je Makedonac pa prepustio riječ Josipu Mišiću.

"Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško. Sreća da je Zagorac obranio jedanaesterac, ne znam kako bi bilo da smo primili pogodak. Uspjeli smo do poluvremena izdržati, a drugo poluvrijeme je bila jednosmjerna ulica. Zabili smo taj gol, a pogotovo poslije crvenog kartona kada smo brzo odmah zabili drugi pogodak i tu je priči bio kraj."

"Jasno nam je da s dvije pobjede idemo dalje. Prvu smo ostvarili danas i moramo protiv Ballkanija dati sve od sebe, biti bolji nego što samo danas bili prvo poluvrijeme i nadam se da će kvaliteta doći do izražaja."

"Igrali smo dosta visoko s dva beka i oni su po oduzetoj lopti imali dva napadača koji su jaki u duelu i jaki na lopti. S tim zadržavanjima lopte su nam dolazili u šanse. Mislim da smo tu trebali bolje i pametnije igrati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider