Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šteta

Rijeka se časno oprostila od Europe: Lille je bio na konopcima, ali nije bilo sreće u produžecima

Rijeka i Lille remizirali 1:1 u play-offu Konferencijske lige, tako se momčad Željka Sopića dobrom predstavom oprostila od Europe.

Galerija Rijeka - Lille Rijeka - Lille Željko Sopić +2 Rijeka - Lille

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli izboriti nastup u natjecanju po skupinama Konferencijske lige, oni su u uzvratnom dvoboju posljednjeg 4. pretkola na Rujevici odigrali 1:1 s francuskim Lilleom nakon produžetka te tako nisu uspjeli nadoknaditi 1:2 poraz iz prve utakmice otprije tjedan dana.

Rijeka je povela golom Ivana Smolčića (58), dok je u dodatnih pola sata prolazak Lilleu osigurao Jonathan David (109).

Čelnici Dinama u glavnoj loži na Maksimiru Dinamo upropašten, povijesna blamaža: Katastrofalno vođenje, tuča za vlast i provizije divider

Pred punim tribinama Rujevice Riječani su odlučno krenuli po pogodak kojim bi nadoknadili zaostatak iz prve utakmice otprije tjedan dana iz Lillea te stvorili odličnu situaciju u 6. minuti.

Hodža i Pašalić su kombinirali na lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora, Pašalić je odličnom povratnom loptom pronašao Hodžu samog na 10-ak metara od vrata, uslijedio je jak udarac kojega je sjajno zaustavio vratar Chevalier.

Bila je to, pokazat će se, jedina prava prilika u prvih 45 minuta s obje strane, no nastavak je donio mnogo više uzbuđenja.

Rijeka bolja u drugom dijelu

Rijeka je povela u 58. minuti, Fruk je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, Chevalier je pogrešno pročitao let lopte pa je nastala gužva u petercu Lillea u kojoj se najbolje snašao Smolčić i s pet metara zakucao loptu u nebranjenu mrežu.

Mogla je Rijeka u 65. minuti i do drugog gola, nakon odlične kombinacije lopta je stigla do Vukčevića koji je sa 15 metara s lijeve strane uputio oštar udarac no pogodio je istrčalog Chevaliera u prsa.

Martin Baturina Baturina otkrio što je presudilo: "Rekli smo u svlačionici da moramo paziti na to" divider

Činilo se kako je Lille poravnao u 69. minuti, Žegrova je ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Cavaleiro, a ovaj je vratio pred gol na glavu Davidu koji je poslao loptu u mreži. No, nakon podužeg pregledavanja snimke procjena sudaca je bila kako je Cavaleiro bio u zaleđu.

David sretno i spretno zabio iz odbijanca

Što je susret odmicao, to je Lille bio opasniji te je u 78. minuti nakon prekida stigao do nove prilike. Žegrova je ubacio iz kornera, najviši u skoku je bio Alexsandro no pogodio je vratnicu.

I u dodatnih pola sata vidljiva je bila bolja fizička spremnost gostiju iz Lillea koja je materijalizirana u 109. minuti. Nakon duže akcije lopta je stigla na lijevu stranu do Ismilyja, njegov udarac sa 10-ak metara zaustavila je vratnica, no na odbijanac najbolje je reagirao David i pospremio loptu u mrežu.

Sergej Jakirović Utučeni Jakirović: "Ovo mi je najteži poraz u karijeri. Još nisam vidio što se dogodilo" divider

U preostalom vremenu jedinu kakvu-takvu priliku za Rijeku imao je Smolčić koji je u 118. minuti pucao s više od 20 metara, ali Chevalier je uspio odbiti.

 

Sastavi:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider