Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za drugo mjesto

Rijeka i Hajduk prodali najbolje, Osijek sačuvao momčad i traži pojačanja

Za razliku od Rijeke i Hajduka, Osječani zasad nisu prodali nijednog od glavnih igrača.

Osijek - Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

Hrvatski prvak Rijeka rasprodala je gotovo cijelu momčad koja je lani osvojila dvostruku krunu, a bez jednog od najboljih igrača ostao je i Hajduk. Evo što su rekli na početku zimskih priprema.

Tjedan uoči početka priprema u Rijeci je bio tjedan rasprodaje. Čak četvorica prvotimaca iz Kekove šampionske generacije napustila su Kvarner. Gavranović je preselio u Dinamo, Vešović u Legiju, Mišić u Sporting, a Elez u Hannover.

"Pošto svi znamo način na koji mi funkcioniramo, mislim da je ovo bilo sada takav prijelazni rok i mislim da možemo biti zadovoljni s tim transferima koje smo ostvarili", kaže sportski direktor Rijeke Srećko Juričić.

Rijeka rasprodala šampionsku momčad

Što se ulaznih transfera tiče, Juričić je potvrdio da su pred vratima Rujevice Lokomotivin Luka Capan, svestrani nogometaš koji može pokriti pozicije stopera, desnog beka i zadnjeg veznog, kao i Antonio Čolak. Napadač Hoffenheima, na posudbi u drugoligašu Ingolstadtu.

"Mi imamo svoj program, svoj plan kojeg ćemo početi ostvarivati i vjerujem da ćemo i u drugom dijelu prvenstva, a i kasnije imati snažnu ekipu, koja će biti u vrhu hrvatskog nogometa i koja će se boriti za izlazak u Europu", kaže Juričić.

Kada se pogleda situacija od prije godinu dana, Rujevicu je napustilo čak 7 igrača iz početne postave. Redom: Ristovski, Mitrović, Elez, Mišić, Andrijašević, Vešović i Gavranović.

"Ja prvi vjerujem da će to biti opet dobro i da će Rijeka biti jaka. Samo je bitno da odradimo što je bolje moguće pripreme i da svaki od nas bude maksimalno fokusiran od prvog dana", nada se Filip Bradarić, vezni igrač Rijeke.

Hajduk napada Kup

U Hajduku je bilo manje prometno, no i Splićani su posljednjih dana ostali bez jakog aduta. Otišao je najbolji igrač jeseni Ante Erceg. Znači li to i promjenu sustava igre?

"Prijelazni rok je tek počeo, trebamo vidjeti što ćemo u tom dijelu odraditi što se tiče dolazaka, ali i odlazaka. Već sam komunicirao na način da taj sustav igre nikad nije presudan, bitnije su mi one zajedničke reakcije, zajednička ideja igre", kaže trener Hajduka Željko Kopić.

Hajduk je pod Kopićem ostvario vrlo dobre rezultate, sada se očekuje iskorak i na planu igre. Glavni rezultatski cilj osvajanje je Hrvatskog kupa, no trener Splićana već sad gleda i širu sliku.

„Što je za mene izuzetno bitno jest to da kroz proljeće to napravimo i preko kvalitete igre i preko atmosfere, preko energije pravu pripremu za ljeto i sve ono što bi nas očekivalo u sljedećoj sezoni."
Hoće li dio Hajduka u 2018. ostati i kapetan Zoran Nižić, kojeg se u posljednje vrijeme povezuje sa Sampdorijom?

„Ne razmišljam o tome, koncentriran sam samo na Hajduk“, kazao je Nižić. Glavni dio priprema za nastavak sezone Hajduk će odraditi u Turskoj, a Rijeka u Portugalu.

Osijek sačuvao momčad i traži pojačanja

Okupili su se i nogometaši Osijeka, koji će prvi dio priprema odraditi u slavonskom mjestu Velika. Nogometaše je okupio trener Zoran Zekić, i održao uvodni govor. Za razliku od Rijeke i Hajduka, Osječani zasad nisu prodali nijednog od glavnih igrača.

Osijek - Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL) Osijek - Hajduk (Davor Javorovic/PIXSELL)

A za borbu za drugo mjesto u nastavku sezone, još se namjeravaju pojačati. Evo što je rekao sportski direktor Alen Petrović koje igrače traže?

"Jedan vezni, jedan stoper, jedan napadač, jedan ofenzivni vezni. To je ono što tražimo. Bokovi su nam pokriveni, krila su uduplana, ako ne bude nekakvih nepredviđenih odlazaka, a to bi stvarno morala biti izuzetno velika ponuda. Tek u tom slučaju bismo pustili neke od naših standardnih igrača", zaključio je Petrović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider