Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slobodan pad prvaka

Totalni raspad šampionske Rijeke: Rasprodaja kakva se dugo ne pamti

Josip Elez četvrti je igrač Rijeke koji je u razmaku od nekoliko dana napustio Rujevicu.

Josip Elez (Photo: Goran Kovacic/PIXSELL)

Rijekin stoper Josip Elez prošao je liječnički pregled u Hannoveru i trebao bi potpisati ugovor o posudbi s njemačkim prvoligašem. Nijemci će nakon polusezone odlučiti hoće li otkupiti ugovor za 2,5 milijuna eura.

Hannover se trenutačno nalazi na 11. mjestu ljestvice Bundeslige, a u prvom kolu nastavka sezone dočekuje Mainz.

Elez je prije pet i pol godina kao talentirani izlazni junior iz Hajduka otišao u Lazio za 480 tisuća eura, a rimski velikan u međuvremenu ga je slao na posudbe u talijanski Grosseto, mađarski Honved, danski Aarhus te naposljetku (u ljeto 2016.) Rijeku koja je prošlog ljeta otkupila njegov ugovor za 500 tisuća eura.

Dugo se na pamti takva rasprodaja čak ni u okvirima HNL-a, barem kad su u pitanju momčadi koje su branile titulu prvaka. Elez je čak četvrti igrač Rijeke koji je u razmaku od nekoliko dana napustio Rujevicu.

Prije njega otišli su Mario Gavranović (Dinamo), Marko Vešović (Legia iz Varšave) i Josip Mišić (Sporting Lisabon).

Kad uzmemo u obzir ljetošnje odlaske, možemo slobodno reći da se šampionska Rijeka totalno raspala. I još nije gotovo, jer zimski prijelazni rok praktički je tek započeo i lako je moguće da se rasprodaja nastavi, iako je kvalitetnih eksponata ostalo još jako malo.

Ovakva Rijeka ni slučajno ne može ozbiljnije zaprijetiti Dinamu u nastavku sezone, a veliko je pitanje hoće li završiti sezonu i ispred Hajduka i Osijeka? Kriza i niska loših rezultata započetih u jesenskom dijelu sezone mogla bi se lako nastaviti.  

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider