Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treći u nizu

Rijeka nastavlja rasprodaju zvijezda: Veliki klub i još veći udarac za Keka

Još jedan istaknuti nogometaš Rijeke napustio je Rujevicu...

Momčad Rijeke (Photo: Goran Stanzl/PIXSELL)

Rijeka je nastavila rasprodaju. Nakon Marija Gavranovića i Marka Vešovića, Rujevicu je napustio i Josip Mišić. U ispražnjenu kasu Rijeke sjest će lijepa svota, ali u igračkom smislu to je veliki udarac za Rijeku i njezina trenera Matjaža Keka, koji je u kratkom razdoblju ostao bez tri najbolja igrača, a mogla bi uskoro i bez četvrtog ako Josip Elez prijeđe u Hannover. Sada već bivši 23-godišnji veznjak Rijeke službeno je potvrđen kao najnovije pojačanje Sportinga iz Lisabona.

Vijest je objavljena na službenoj stranici portugalskog kluba, a prenijeli su je i svi ugledniji portugalski mediji. Spekulira se da odšteta iznosi oko 3 milijuna eura, od toga bi Rijeci navodno trebalo pripasti oko 2,5 milijuna eura. Mišić je potpisao ugovor do 2025. s odštetnom klauzulom od 60 milijuna eura.

Mišić prešao u Sporting, Rijeci oko 2,5 milijuna eura

Veliki portugalski klub uz Mišića je potvrdio još jedno zimsko pojačanje, radi se o Brazilcu Wendelu, također veznjaku. O kakvom se ulovu radi govori podatak da je nogometaša Fluminensea tražio i moćni francuski klub PSG. Sporting je platio za Wendela odštetu od oko 8 milijuna eura, barem tako pišu portugalski mediji. Brazilac je potpisao do 2023., a odštetna klauzula jednaka mu je kao i Mišiću, dakle 60 milijuna eura.
Podsjećamo da je ljetos u Sporting prešao i Stefan Ristovski, bivši desni bek Rijeke.

„Već znam puno o Lisabonu i Sportingu, mislim da je to prednost. Ristovski me informirao i savjetovao. Nisam previše razmišljao kada sam dobio poziv. Veliki je to korak u mojoj karijeri, naravno da sam uzbuđen. Rijeka je velik klub, ali Sporting je još veći i poznat po cijelom svijetu. Dat ću sve od sebe“, kurtoazno je izjavio Mišić za TV Sporting.

Mišić je profesionalnu karijeru započeo u Osijeku, gdje stigao iz Bošnjaka, a prije tri godine prešao je u Rijeku. U međuvremenu je bio i na posudbi u talijanskoj Speziji. S Rijekom je prošle sezone osvojio dvostruku krunu, hrvatsko prvenstvo i Kup, a upisao je i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Izričita želja trenera Jesusa

Kako pišu portugalski mediji, Mišić je stigao na Jose Alvaladeu, prekrasni stadion Sportinga izgrađen za Euro 2004., kapaciteta oko 50 000 mjesta, na izričitu želju trofejnog portugalskog trenera Jorgea Jesusa. Neće mu biti lako nametnuti se. Sporting ima vrlo dobru momčad, uz Benficu i Porto sačinjava “sveto trojstvo“ portugalskog nogometa.

Osamnaesterostruki je prvak Portugala, posljednju titulu osvojio je 2016., a trenutačno je drugoplasirani na ljestvici elitne portugalske lige. Ima dva boda manje od prvoplasiranog Porta i tri više od trećeplasirane Benfice.

Sporting je ove sezone izborio je nastup u Ligi prvaka, u doigravanju je razmontirao bukureštansku Steauu. U skupini s Barcelonom, Juventusom i Olympiakosom skupio je sedam bodova i zauzeo treće mjesto, čime je izborio nastup u nokaut fazi Europske lige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider