Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško im je

Brazilska zvijezda otvorila dušu: Otkrio da samo jedna stvar može ublažiti poraz od Hrvatske

Hrvatska je boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala Brazil za polufinale Svjetskog prvenstva.

Brazil - Hrvatska (Foto: Afp)

Brazilski reprezentativni napadač Richarlison poručio je da Brazil neće zaboraviti bolan poraz od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva sve dok ne osvoji naslov svjetskog prvaka.

Hrvatska je prije tri mjeseca eliminirala Brazil boljim izvođenjem jedanaesteraca na prvenstvu igranom u Katru.

"Da, to je bolno", rekao je 25-godišnji Richarlison u intervjuu za internetsku stranicu FIFA-e objavljenom u petak. Brazil je poveo pogotkom Neymara u 106. minuti sučeve nadoknade, a izjednačio je Bruno Petković u 117.minuti.

"Baš sam jučer gledao taj video sa svojim fizioterapeutom. Doma imam fizioterapeuta. Pokazao sam mu video na mobitelu, nisam mogao vjerovati što se dogodilo", ispričao je napadač londonskog Tottenhama o izjednačujućem pogotku Hrvatske kada su mnogi mislili da je utakmica riješena.

Pele Ispovijest Peleove kćeri: "Moj otac je bio jako loše nakon pobjede Hrvatske" divider

"Ne znam, nema objašnjenja za to", napomenuo je. "Nikada nismo imali sedam igrača u protivničkoj polovici, posebno ne četiri minute prije kraja, tako da ne znam. Naprosto se trebalo dogoditi tako", dodao je.

Hrvatska je zatim bila uspješnija tijekom raspucavanja udaraca s bijele točke te se plasirala u polufinale, gdje je izgubila 0:3 od Argentine, kasnijeg prvaka. Peterostruki svjetski prvak Brazil vratio se doma razočaran jer je bio uvjeren da može osvojiti naslov.

Luka Modrić na utakmici Real Madrid - Barcelona Pao je mit o napadačkoj Barci: Ovo se Realu nije dogodilo čak 13 godina, Modrić najopasniji divider

"Vjerujem da ćemo u budućnosti to ostvariti jer imamo dobru momčad. Sada imamo veliki san", rekao je Richarlison.

"Poraz nam je bio još bolniji jer su ljudi vjerovali u nas, a mi smo imali snažnu momčad. To je i razlog zašto smo imali osjećaj da možemo otići dalje. Bio je to, dakle, težak trenutak koji će nam ostati u sjećanju dugo vremena, sve dok ne osvojimo Svjetsko prvenstvo", zaključio je Richarlison, koji je u 42 utakmice zabio 20 golova za Brazil.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider