Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Autobus na Bernabeuu

Pao je mit o napadačkoj Barci: Ovo se Realu nije dogodilo čak 13 godina, Modrić najopasniji

Barcelona je slavila s 1:0 protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, a Madriđani grme da je pao mit o lijepoj i napadačkoj igri Barceloni…

Luka Modrić na utakmici Real Madrid - Barcelona (Foto: Afp)

Čitajući madridske i katalonske medije, možete zorno zaključiti kako se jedna nogometna utakmica može tumačiti i komentirati na dva potpuno različita načina.

Pele Ispovijest Peleove kćeri: "Moj otac je bio jako loše nakon pobjede Hrvatske" divider

Barcelona je sinoć slavila s 1:0 protiv Real Madrida na Santiago Bernabeuu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa kralja, a Madriđani grme da je pao mit o lijepoj i napadačkoj igri Barceloni.

"Xavi je parkirao autobus pred Barcina vrata", ističe Marca i konstatira:

"Najgora Barca u tko zna koliko godina odnijela je pobjedu na Bernabeuu."

Real bez udarca u okvir vrata na Bernabeuu prvi put nakon 13 godina

S druge strane, katalonski Mundo Deportivo hvali pametnu igru Barcelone i podcrtava sjajnu izvedbu njezine obrane.

"Prvi put nakon 13 godina Real Madrid je završio utakmicu na svojem stadionu bez udarca u okvir vrata", izdvaja Mundo Deportivo kuriozitet s El Clasica i dodaje:

"Posljednji put jedna od dvije momčadi u El Clasicu nije pogodila vrata od sezone 2013./2014."

Luka Modrić Luka Modrić komentirao poraz od Barcelone: "Mislim da smo mi bili bolji" divider

Da je statistika varljiva poput bikinija, govori i podatak da je Real imao daleko veći posjedi (65:35) i 13 udaraca prema vratima Ter Stegena. Šest puta su Realovi igrači promašili vrata, a sedam puta im je šut blokiran.

No ovaj put Madriđani nisu namjestili nišanske sprave kako treba. Imali su šutova iz obećavajućih pozicija, no nisu uspijevali pogoditi vrata.

Modrić najviše prijetio Ter Stegenu

Najviše je Kataloncima prijetio hrvatski kapetan Luka Modrić. Pucao je u četiri navrata, više nego trojica Realovih napadača zajedno (Benzema 1, Vinicius 2 i Valverde 0).

Barcelona je imala najlošiji posjed na El Clasicu otkako su uvedena mjerenja. Madriđani ističu da se Barca ponekad branila sa šestoricom u zadnjoj liniji. Carlo Ancelotti priznaje da je bio iznenađen Barcinom taktikom.

Xavi tvrdi da to nije bio svjestan plan i da nije zadovoljan takvom izvedbom svoje momčadi:

"Plan je bio imati duge posjede i držati loptu u suparničkom polju. Dominacija kroz posjed, to je uvijek nakana Barce, međutim igrali smo protiv Reala u Madridu. Uvijek se želimo braniti s loptom, ali ponekad vam to ne ide. Danas nije bila utakmica kakvu smo željeli, kakvu smo očekivali", rekao je Xavi na press-konferenciji nakon utakmice.

Barca bez posjeda i s čvrstom obranom

Katalonski mediji pišu hvalospjeve braničima Arauju i Koundeu. Posebice ističu da je Araujo ukočio Viniciusa kao malo tko. Eto, došlo je i to vrijeme da katalonski mediji hvale braniče, a napadače tek ovlaš spomenu.

Još jedan znak da se Barca ipak promijenila i ne ide u svaku utakmicu svojeglavo u napad. Xavi očito zna taktizirati. Svjestan je limita svoje momčadi, posebice kada nema na raspolaganju najubojitijih igrača kao što su prije svih Robert Lewandowski, pa Pedri i Ousmane Dembele. Bez njih trojice Barca ipak nije ista momčad. Ni blizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider