Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ispunio obećanje preminulom sinu

Argentinski trener hrvatskih korijena, koji je držao Liverpool u šaci, osvojio naslov prvaka pa se slomio

Trener hrvatskih korijena, koji je nedavno držao Liverpool u šaci u polufinalu FIFA Svjetskog klupskog prvenstva, slomio se nakon što je s Monterreyjem osvojio naslov prvaka Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Monterreyja osvojili su naslov meksičkog prvaka nakon što su u dvije finalne utakmice bili bolji od Americe, a za njihovog trenera Argentinca Ricarda Antonia Mohameda Matijevića (49) bio je to poseban trenutak u životu.

Naime, trener libanonskog, sirijskog i hrvatskog porijekla je davno svom sinu Farydu obećao kako će jednog dana osvojiti naslov prvaka na klupi Monterreyja čiji je dječak bio veliki navijač.

gol expired Slike Kloppova ruganja kolegi pravi su hit: Ali tko je taj Mohamed s hrvatskim prezimenom? divider

Nažalost, tijekom svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, tada devetogodišnji Faryd je poginuo u prometnoj nesreći, dok je Antonio Mohamed, ili "El Turco" (Turčin), kako ga zovu u Argentini, zamalo ostao bez noge.

Obećanje je ispunio 13 godina nakon nesreće osvojivši naslov prvaka nakon velike drame. Nakon što su obje finalne utakmice završile rezultatom 2:1, Monterrey je osvojio titulu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

gol expired Liverpool jedva izborio finale s Flamengom, Firmino donio pobjedu u sudačkoj nadoknadi divider

Mohamed, kojem je hrvatsko prezime Matijević s majčine strane, nije mogao suspregnuti emocije nakon što je vratio trofej Monterreyu i tako ispunio obećanje svom pokojnom sinu. Dok su njegovi pomoćnici slavili i skakali, "Turčin" je briznuo u plač držeći u rukama krunicu kao uspomenu na sina.

"U trenutku vam se život može promijeniti. Od tog trenutka se moj život promijenio. Pokušavam osloboditi tu bol, transformirati je u pozitivnu energiju," kazao je Mohamed otkrivši kako nakon nesreće živi u stalnim epizodama depresije i razmišljanjima o mirovini.

gol expired Štićenik Mirka Filipovića doživio težak poraz: Ishii nokautiran za samo 72 sekunde divider

"Svi iza sebe imamo povijest boli, ali moram uživati ​​u svojoj djeci, životu i gledati pozitivno naprijed."

Tijekom igračke karijere dvije je godine igrao za Fiorentinu, te niz južnoameričkih klubova. Upisao je samo četiri nastupa za Argentinu, ali je u dresu "Gauča" osvojio Copa America 1991. godine. Dvije godine je igrao za Monterrey i tada je obećao sinu kako će se jednog dana vratiti na stadion "El Gigante de Acero".

gol expired Juventus se predivnim riječima i videom oprostio od Mandžukića: "Marione, hvala ti" divider

Vratio se 2015. i tri godine je vodio klub, ali nije uspio osvojiti naslov prvaka premda je prije toga bio prvak na klupi Americe i Tijuane. Prošle godine nakratko se okušao i u Europi, šest mjeseci je vodio Celtu iz Viga, ali je dobio otkaz.

Nakon kratkog izleta u Celtu i Huracan ponovno je ove sezone sjeo na Monterreyevu klupu. Na nedavnom klupskom svjetskom prvenstvu u polufinalu je dobro namučio Liverpool. Monterrey je do sudačke nadoknade držao 1:1, a tada je Roberto Firmino zabio za pobjedu Redsa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider