Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Višemilijunski iznos

Rekordni transfer Osijeka: Slavonci prodali velikog talenta sudioniku osmine finala Lige prvaka

Polivalentni branič Osijeka danas je stigao na liječnički pregled u Bergamo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boško Šutalo (20) na korak je do potpisa ugovora s talijanskom Atalantom, javljaju talijanski mediji, koji tvrde da je praktički sve riješeno.

Polivalentni branič Osijeka danas je stigao na liječnički pregled u Bergamo. Ako sve bude prema očekivanju, a nema razloga da ne bude, Šutalo bi trebao potpisati ugovor s trenutačno petoplasiranom momčadi Serie A i sudionikom osmine finala Lige prvaka.

"Možemo reći da je u završnoj fazi. Ne možemo do kraja potvrditi, jer se čeka praktički liječnički pregled. Tako da ćemo se još malo morati svi skupa strpiti, ali mislim da je na dobrom putu da se taj transfer realizira", rekao je sportski direktor Osijeka Alen Petrović.

gol expired Legendarni nogometaš maskiran među ultrasima pratio jedan od najvećih derbija na svijetu divider

Prema saznanjima talijanskih medija, Osijek bi trebao dobiti odštetu od pet milijuna eura plus deset posto od sljedećeg transfera.

Šutalo bi trebao potpisati petogodišnji ugovor s plaćom od 350.000 eura godišnje, a imat će i posebne bonuse.

To je daleko najveći transfer u povijesti Osijeka. Prema podacima Transfermarkta, dosadašnji rekord držao je Jurica Vranješ, koji je 2000. prešao u Bayer Leverkusen za 3 milijuna eura.

"Atalanta ga je pratila gotovo cijelu jesen, ali ne samo njega, nego kao što i ostali europski klubovi prate naše igrače. Samo što smo mi znali da su se najavili, bili su u direktnom kontaktu s klubom, i došli ovdje četiri-pet puta. Koliko su još puta gledali bez najave, to zaista ne znam. Međutim, pokazali su upornost", izjavio je Petrović.

gol expired Napadnut dom prvog čovjeka Manchester Uniteda: Klub se oglasio i najavio doživotni izgon divider

Pet milijuna eura je ozbiljan novac za Atalantu. Najskuplji branič kojeg je klub sa sjevera Italije kupio jest Davide Bettella, koji je 2018. došao iz Intera za sedam milijuna eura. Od braniča bili su skuplji još samo Timothy Castagne (6,5 milijuna eura) i Fabio Eguelfi (6 milijuna eura).

Šutalov transfer drugi je najveći izlazni transfer ove zime u HNL-u. Naime, Dinamo je prodao Danija Olma Leipzigu za 20 milijun eura.

Zasad su to jedina dva ozbiljan izlazna transfera ove zime hrvatskih klubova. Lako je moguće da se u završnici prijelaznog roka dogodi još pokoji lukrativni transfer.

  gol expired Pjaci propao gotov transfer: Iz Juventusa već potvrdili posao, ali... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider