Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavljaju pisati povijest

Real ruši Pelea: Blizu su rušenja svjetskog rekorda starog pola stoljeća

Real je došao blizu još jednog povijesnog ostvarenja - rekord Peleova Santosa opasno je ugrožen.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zinedine Zidane je na klupi Real Madrida osvojio sedam od mogućih devet trofeja i već se upisao u povijesne knjige Kraljevskog kluba. Njegov Real prvi je put nakon legendarne generacije iz 50-ih godina prošlog stoljeća osvojio duplu španjolsku-europsku krunu, postavši usput i prvi klub koji je obranio naslov pobjednika Lige prvaka.

Putem do tih ostvarenja padali su brojni individualni i klupski rekordi. Real je još prošle sezone srušio europski rekord Bayerna za najviše uzastopnih utakmica s postignutim pogotkom – u utakmici protiv Seville Real je rekordni 62. put zaredom napustio teren s barem jednim golom u protivničkoj mreži.

Trenutno su na učinku od 68 uzastopnih utakmica s postignutim golom i samo ih sedam utakmica dijeli od postavljanja novog svjetskog rekorda. Rekord trenutno drži brazilski Santos legendarnog Pelea, po mnogima najboljeg igrača svih vremena. Brazilski klub je između 1961. i 1962. postigao gol u čak 74 uzastopne utakmice.

Očekivano, najveći doprinos u oba niza dali su Pele i Cristiano Ronaldo. Ako rekord padne, Peleu i Santosu ostaje utjeha da im Ronaldo i Real nisu došli ni blizu po broju postignutih golova u tom nizu. Čak 245 golova postigao je Santos u te 74 utakmice, a predvodio ih je Pele s nestvarnih 85 golova ili 1,19 po utakmici.

Real je zasad u spomenutih 68 utakmica zabio ''samo'' 171 gol, a Ronaldo je s 45 golova na gotovo dvostruko slabijem učinku od Pelea. S obzirom na suspenziju koju je zaradio zbog guranja suca, neće moći dati bitan doprinos rušenju rekorda, ali to i nije toliki problem kada svoju priliku čekaju igrači poput Marca Asensija.

Nakon osvajanja već dva trofeja u prve tri utakmice sezone – europskog i španjolskog Superkupa – Zidaneovi izabranici izgledaju spremni još jednom ispisati povijest.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider