Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zaslužena pobjeda

Real srušio Manchester United i osvojio prvi trofej ove sezone!

Real je u Skoplju pobijedio Manchester United i osvojio europski Superkup.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real je s 2:1 slavio u Skoplju protiv Manchester Uniteda i osvojio europski Superkup. Kraljevski klub u vodstvo je doveo Casemiro u 24. minuti, a na 2:0 je povisio Isco u 52.. Tračak nade Unitedu je vratio Romelu Lukaku golom u 62. minuti, ali Real je sačuvao vodstvo i osvojio prvi trofej ove sezone.

Real je bio bolji u prvih pola sata, a najbolju priliku imao je Casemiro koji u 15. minuti nakon kornera pogađa gredu. U 24. minuti isti igrač ponovno je u glavnoj ulozi - sjajnom loptom ga je pronašao Dani Carvajal, a Brazilac odlično pogađa drugi kut gola Davida De Gee. Casemiro je u trenutku upućivanja lopte bio u vrlo dvojbenoj situaciji na samoj liniji zaleđa.

 

United je bolje zaigrao nakon time-outa radi osvježavanja nakon pola sata igre, ali do kraja poluvremena nije uspio izjednačiti. Real je bio puno bolji u prvih 45 minuta, a United je u tom periodu samo jednom pucao u okvir gola.

Real je povisio na 2:0 u 52. minuti kada je Isco izašao sam pred De Geu i mirno ga matirao nakon sjajnog duplog pasa s Garethom Baleom. Velike prilike su nakon toga propustili Lukaku i Bale, a u 62. minuti Lukaku se iskupio za promašaj i veliku glupost koju je napravio u prvom poluvremenu pospremivši u mrežu odbijanac nakon udarca Nemanje Matića.

Najbolju priliku za izjednačenje do kraja je imao Marcus Rashford koji je sam izašao na Navasa, ali je upropastio priliku lošom realizacijom.

Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu za Real, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider