Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki transfer

Real Madrid naciljao zamjenu za Modrića: Kraljevi spremni srušiti rekord

Real Madrid planira idućeg ljeta dovesti mladu englesku zvijezdu Judea Bellinghama…

Jude Bellingham i Luka Modrić u duelu (Foto: Afp)

Real Madrid steže obruč oko Judea Bellinghama, 19-godišnjeg engleskog reprezentativca koji je ove sezone napravio iskorak u Borussiji Dortmund postigavši devet golova i upisavši četiri asistencije u 29 nastupa.

Ronaldo i Icardi Nakon Ronalda Al Nassr želi još jedno veliko ime u svojim redovima divider

U međuvremenu je postao i standardni reprezentativac Engleske. Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Katru bio je član udarne engleske momčadi. U svih pet utakmica startao je od prve minute.
Bellingham ima ugovor s Borussijom do ljeta 2025., a na Transfermarktu je procijenjen na 110 milijuna eura.

U sljedećih nekoliko dana dogodit će se vitalni sastanak između Bellinghama, odnosno njegovih zastupnika, i čelnika Borussije. Na tom sastanku, koji će se najvjerojatnije održati u Marbelli 6. siječnja, engleski veznjak trebao bi se izjasniti namjerava li ostati ili napustiti Dortmund na kraju sezone.

Real želi Bellinghama

Bellinghamov agent zapravo je otac Mark, dok je poznati menadžer Mark Bennett samo obiteljski prijatelj i savjetnik. Glavni direktor Borussije Hans Joaquim Watzke u odličnim je odnosima s Bellinghamovim ocem, tako da se može očekivati iskren razgovor.

Dortmunđani su prije nekoliko mjeseci pokušali nagovoriti Bellinghama da produlji ugovor. Na taj način njemački klub imao bi još bolju polaznu točku za razgovore s brojnim proscima. Osim Reala, najzainteresiraniji su Liverpool, Manchester City i Chelsea.

Kamerun Čak 21 od 30 kamerunskih reprezentativaca U-17 diskvalificiran zbog varanja na godinama divider

Sve su to redom bogati klubovi koji mogu pratiti licitaciju do neslućenih visina. Spekulira se da je Borussia odredila početnu cijenu za razgovore, a to je 100 milijuna eura. Nijemci se nadaju da bi licitacija mogla otići do 140 milijuna.

Ako bi Bellingham pristao produljiti ugovor, što je malo vjerojatno, Borussijina je namjera da uglavi izlaznu klauzulu od 150 milijuna eura.
Suprotno nekim informacijama koje su se pojavile ovih dana, trenutačno takva klauzula ne postoji u ugovoru.

Modrićev nasljednik

Osim glamura i financijske moći, Realov adut u rukavu je i taj što je Florentino Perez u odličnim odnosima s Watzkeom. Njih dvojica prijatelji su već desetljećima. Naravno, nema ničeg bez novca, a Real je navodno spreman opasno prebaciti 100 milijuna eura, vjerojatno i srušiti svoj ulazni transferni rekord, koji drži Eden Hazard sa 115 milijuna eura.

Plan Madriđana je da Bellinghamovim dolaskom zaokruže pomlađivanje momčadi, posebice veznog reda. Iako Marca tvrdi da Bellinghamov dolazak nije povezan s mogućim ostankom ili odlaskom Tonija Kroosa i posebice Luke Modrića, jasno je da Real priprema nasljednike. As tvrdi da Real u Bellinghamu najviše vidi zamjenu za Modrića.

Madridski stručnjaci smatraju da bi snagu, brzinu i okomitost koju već predstavljaju Valverde, Camavinga i Tchouameni značajno povećali upravo Bellinghamovim dolaskom. Uvjereni su da bi se sa svojim kvalitetama savršeno uklopio u Realovu momčad.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider