Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OKRETANJE MLAĐIMA

Real se priprema za vrijeme bez Ancelottija, dva trenera izdvojila su se na vrhu liste kandidata

Carlo Ancelotti na kraju ove sezone napušta Real Madrid i odlazi na kormilo brazilske reprezentacije.

Luka Modrić, Carlo Ancelotti i Dani Ceballos (Foto: Afp)

Novo vrijeme Real Madrida je ispred nas, vrijeme u kojem se uprava Kraljevskog kluba nada pronaći i dugogodišnje trenersko rješenje, nakon što Carlo Ancelotti napusti klub. 

Poznato je kako će se to dogoditi na kraju ove sezone pa ne treba čuditi što mediji već naveliko špekuliraju s imenima potencijalnih nasljednika, a isto tako je jasno da kroz sva imena prolaze i u samom klubu, no bez ikakve namjere izlaženja u javnost dok se odluka ne donese.

Dvojica već gotovo kucaju na vrata

Kako je krenula ova sezona, u sam vrh su se izdvojila dva mlađa trenera koji ostvaruju sjajne rezultate sa svojim klubovima.

Prvi je Xabi Alonso, čovjek koji je prošle sezone u Bayer Leverkusenu došao na svoj prvi samostalni posao i odmah je napravio veliki preokret. Iz borbe za ostanak došao je na rub plasmana u Ligu prvaka, a daleko je otišao i u Europi.

Ove sezone vodi izravnu bitku s Bayernom za prvo mjesto i vjeruje se da u njoj može ostati do samog kraja sezone pa čak i iznenaditi velikog favorita. Posjeduje moderne ideje, a potvrdio je kako ima dobar osjećaj za potrebe momčadi na polju transfer politike. 

Osim toga, igrao je u Realu, Carlo Ancelotti ga obožava i uvijek je bio pravi vođa momčadi, od vremena dok se nalazio u srcu veznog reda. Ne samo u Realu nego u Liverpoolu i Bayernu također. 

Njegovo neiskustvo čak ne bi trebalo biti problem, kao što niti drugom kandidatu ne bi trebao biti problem popis klubova koje je dosad vodio.

Talijanski čudotvorac kontantno izmišlja nove igrače

To je Roberto De Zerbi, čudotvorac iz Brightona, koji je na jugu Engleske napravio još bolji posao od Grahama Pottera, čovjeka koji je to čudo postavio na one prve jake temelje. Bivši trener Sassuola i Šahtara oduševljava presingom kakav njegova momčad prezentira, ali još više jednom drugom karakteristikom.

Brighton kontantno prodaje najbolje igrače, a De Zerbi izvlači neke nove i to bez gubitka kvalitete igre, ali i rezultata. Zapravo, Brighton izgleda sve bolje te su ove sezone ponovno u samom vrhu, a igraju također i svoju debitantsku europsku sezonu u Europa ligi.

Ono što je karakteristika De Zerbija koja je zapravo potpuno suprotna od Reala je ta da je on trener stvaratelj i teško je zamisliti ga u situaciji gdje dolazi u svlačionicu punu zvijezda te se od njega tražim instantan rezultat. Tako je gore spomenutog Pottera pojeo Chelsea.

Real je vjerojatno odustao od pokušaja sa starijim trenerima i sve je jasnije da će doći neka svježa krv s novim idejama. Naravno, nećemo već sad zaključiti kako će to biti jedan od ove dvojice, puno toga će ovisiti o nastavku sezonu. Možda se dojam pokvari, a istovremeno iskoči neko novo ime. 

Raul Gonzalez? Čak i napadačka legenda Reala se spominje, posebno nakon uspješnog projekta s prethodnom legendom bez iskustva (Zidane), ali nećemo sad ići toliko daleko. Real će vjerojatno imati situaciju gdje može izabrati gotovo bilo kojeg trenera na svijetu. Jer, tko može odbiti Real Madrid? 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider