Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema više otezanja

Real postavio rok Mbappeu: Ako kaže ne, Kraljevi kreću u lov na novu zvjezdanu metu

Sapunica oko mogućeg transfera Kyliana Mbappea u Real Madrid trebala bi dobiti konačni rasplet u zimskom prijelaznom roku.

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Kylian Mbappe ušao je u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-a i može slobodno pregovarati s bilo kojim klubom, pa i Real Madridom, koji je najveći kandidat da konačno potpiše francuskog napadača.

Nikola Jokić VIDEO Jokić zaigrao protiv Šarića i zabio spektakularan koš sa zvukom sirene za pobjedu divider

Mbappe ne samo da može pregovarati nego može i potpisati ugovor s novim klubom, u koji bi prešao po isteku sezone. Naravno, Mbappe može i produljiti ugovor s Parižanima. Ta je opcija također posve otvorena.

Kakva je trenutačna situacija s ponajvećom transfernom sapunicom posljednjih nekoliko dekada? Mbappe još uvijek nije odlučio, to je jedino sigurno. No nešto je ipak riješeno.

Mbappe postigao dogovor s PSG-om

Prema informacijama francuskog RMC-a, Mbappe je postigao dogovor s PSG-om da pariški klub neće biti financijski oštećen ako odlučiti promijeniti sredinu.

"Uspjeli smo zaštititi sve strane i sačuvati spokoj kluba za izazove koji dolaze, a koji su i dalje najvažniji", rekao je Mbappe nakon što je osvojio Trophée des Champions.

Laila Hasanaović Djevojka iz BiH dobila priliku posjetiti Michaela Schumachera: Rijetki to smiju divider

Puno je novca u igri. Mbappe ima ugovor s PSG-om prema kojem bi na ime raznih nagrada i bonusa za vjernost trebao pospremiti u džep 80 milijuna eura na kraju sezone. No ako odluči otići, Mbappe je pristao odreći se tog novca.

80 milijuna eura na stolu

Ako pak produlji vjernost PSG-u, dobit će tih 80 milijuna eura i novi, poboljšani ugovor. U tom slučaju Florentino Perez okrenuo bi se novoj zvjezdanoj meti - Erlingu Haalandu.

Real je navodno postavio rok Mbappeu za odluku do 15. siječnja. Madriđani ne žele da im se ponovi scena iz prošle sezone, kada im se dogodila poprilična neugodnost.

Realov medijski stroj s fanfarama je cijelo proljeće najavljivao Mbappeov prelazak na Santiago Bernabeu, tumačilo se da je to praktički gotova stvar, a na kraju se francuski napadač predomislio u posljednjem trenutku i pristao na produljenje ugovora s PSG-om.

Ako Mbappe kaže ne, Real ide po Haalanda

Bila je to paprena pljuska za Kraljevski klub, kojem je na taj način narušen brižno njegovani imidž najvećeg kluba koji se ne odbija. Rivali su se potiho cerekali, a navijači Reala bili su silno razočarani i ljutiti. U svijet je otišla loša slika, Perezov ego dobio je snažan udarac. Svemoćni predsjednik Reala nije navikao na takve odbijance i ne želi da mu se to ponovi.

Stoga su u Realu odlučili da ovaj put Mbappeu postave rok do kojeg mora odlučiti, barem tako pišu španjolski i francuski mediji. Ako ostane bez odluke do 15. siječnja, navodno će mu se zahvaliti i prebaciti u lov na norveški stroj za golove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider