Košarka
SPORTOVI
Košarka
oduševio sve

VIDEO Jokić zaigrao protiv Šarića i zabio spektakularan koš sa zvukom sirene za pobjedu

Golden State imao je pobjedu u svojim rukama nakon sjajno odrađene treće četvrtine, kada je ogled posve preokrenuo na svoju stranu.

Nikola Jokić (Foto: Afp)

Dramatična je bila utakmica košarkaša Golden Statea i Denvera u NBA ligi, u noći s četvrtka na petak, u kojoj su gosti iz Denvera, aktualni prvaci, slavili 130-127 tricom sa zvukom sirene.

Junak Denvera bio je srpski košarkaš Nikola Jokić koji je u zadnjem napadu na susretu, tri i pol sekunde prije kraja, primio loptu na svojoj polovici terena. Preveo je loptu na suparničku stranu te je iz kuta, s više od deset metara, potegnuo tricu sa zvukom sirene i pogodio za veliko slavlje svoje momčadi.

Golden State imao je pobjedu u svojim rukama nakon sjajno odrađene treće četvrtine, kada su ogled posve preokrenuo na svoju stranu. Tu je dionicu Golden State dobio s čak 44:24, a sedam minuta prije kraja domaći je sastav imao i osamnaest poena prednosti.

Laila Hasanaović Djevojka iz BiH dobila priliku posjetiti Michaela Schumachera: Rijetki to smiju divider

Denver se uspio do kraja primaknuti i na kraju slaviti košem Jokića, koji je bio igrač utakmice s 34 poena, deset skokova i devet asistencija. Iz igre je Jokić gađao 13-16 uz obje pogođene trice. Odličnu je pratnju imao u Aaronu Gordonu, koji je ubacio 30 koševa i imao devet skokova, te Jamalu Murrayju, koji je postigao 25 poena i šest asistencija.

Kod Golden Statea je Stephen Curry ubacio 30 poena uz 5-12 za tricu, dok je Klay Thompson ubacio 24. Jedan od najboljih igrača domaćeg sastava bio je hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji je s klupe odigrao 23 minute. Postigao je 13 poena, a tome je dodao šest asistencija, sedam skokova, jednu osvojenu i dvije izgubljene lopte. Iz igre je Šarić gađao 5-7, uz 1-2 za tricu i 2-2 s linije slobodnih bacanja.

Puno teže od očekivanog je Milwaukee u gostima svladao San Antonio 125:121. Na kraju je ključnu ulogu za pobjedu Milwaukeeja odradio Giannis Antetokounmpo koji je u zadnje tri minute ubacio dvije ključne trice, a ogled je završio s 44 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Imao je i dvije ukradene lopte te jednu blokadu. Za goste je još Damian Lillard ubacio 25 poena.

Prvi strijelac San Antonija bio je Devin Vassell s 34 poena, četiri asistencije i šest skokova, dok je novak Victor Wembanyama postigao 27 koševa uz devet skokova i čak pet blokada.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider