Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
benzema strpao golčinu

Real slavio nakon što su ih spasili centimetri: Spektakularan povratak Marca Asensija!

Real je upisao nova tri boda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju 29. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je pobijedio Valenciju s 3:0 i ponovno se približio vodećoj Barceloni na dva boda zaostatka.

Strijelci su bili Karim Benzema (61, 85) i Marco Asensio (74), dok je hrvatski reprezentativac Luka Modrić za Kraljevski klub odigrao cijeli susret.

Real je bolje otvorio utakmicu, ali su gosti ubrzo uzvratili. U 14. minuti je Rodrigo imao sjajnu priliku, ali je pogodio vratnicu. Pet minuta kasnije Rodrigo je bio precizan i svladao je Courtoisa. Međutim, nakon pregleda snimke sudac Jose Sanchez je poništio pogodak Šišmiša zbog zaleđa. U nedozvoljenoj poziciji nije bio strijelac, već Soler od kojeg se lopta odbila do Rodriga. 

U 30. minuti je zaprijetio Real preko Carvajala, ali je gostujući vratar Cillessen bio spreman. U završnici prvog dijela pucao je i Hazard, no Nizozemac je upisao osmu obranu u prvom dijelu.

Real je bolju igru u nastavku okrunio vodstvom u 61. minut golom francuskog napadača Karima Benzeme. U akciji je sudjelovao i Luka Modrić sjajno proigravši Edena Hazarda koji je u padu iz prve asistirao Benzemi, a ovaj lijepo zabio za 1:0.

Pogledajte novi Lucky Punch: Kakva će biti Miočićeva taktika?

Korak bliže pobjedi Kraljevski klub je stigao u 74. minuti kada je Asensio sjajno pogodio na povratnu loptu Ferlanda Mendyja. Bio je to povratak Asensija nakon gotovo godinu dana - ozlijedio se u srpnju 2019. u predsezonskoj utakmici protiv Arsenala.

Priču je zaključio Benezema lijepom pogotkom u 85. minuti na asistenciju Asensija. Francuz se u primanju lopte riješio čuvara i topovski pogodio u rašlje.

Gosti od 88. minute igrali bez isključenog Lee Hang-Ina.

U prvom susretu večeri Real Sociedad je na gostovanju izgubio od Deportivo Alavesa s 0:2 i polako mu izmiče Liga prvaka.

Pobjedu domaćinu donijeli su Borja Sainz (56) i Martín Aguirregabiria (90+6). Oba sastava su završila utakmicu s igračem manje. U 81. minuti je isključen gostujući branič Joseba Zaldua, dok je tri minute prije kraja susreta "pocrvenio" i Alavesov veznjak Tomas Pina.

Na ljestvici vodi Barcelona sa 64 boda, dva više od Real Madrida. Sevilla je treća sa 51 bodom, dok Atletico Madrid na četvrtom mjestu ima 49 bodova.

Real Sociedad se pobjedom mogao vratiti na četvrtu poziciju koja vodi u Ligu prvaka, no sada je peti sa 47 bodova koliko ima i Getafe na šestoj poziciji.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider