Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OSVOJIO JE SVE

Real nakon devet godina napušta jedan od rijetkih njihovih igrača, oprostio se prekrasnim videom

27-godišnji ofenzivac Marco Asensio potratit će nove izazove u svojoj nogometnoj karijeri.

Luka Modrić i Marcos Asensio (Foto: Afp)

Kao što se moglo i očekivati, Marco Asensio napustit će Real Madrid nakon posljednjeg kola La Lige, koje se igra ovog vikenda.

Ovaj momak je Realu pristupio još 2014. godine, iz Mallorce kao 18-godišnjak te ga se smatra svojevrsnim njihovim igračem, iako je one osnovno nogometne korake zapravo napravio u spomenutom klubu.

Odbio Arsenal i skrenuo prema Parizu

Iako se dugo spominjao kao potencijalno pojačanje Arsenala, Asensio bi od iduće sezone trebao nastupati za PSG, odnosno mediji su ovih dana prenijeli kako je to njegova konačna odluka. 

Svoju posljednju utakmicu trebao bi sutra od 18 sati i 30 minuta, na Santiago Bernabeu protiv Athletica iz Bilbaa, a pretpostavlja se kako će ga Carlo Ancelotti postaviti u početni sastav, a onda tijekom utakmice izvaditi iz igre, da bi dobio ovacije tribina.

Od kluba i navijača oprostio se videom na Twitteru.

Turbulenta karijera u Realu

Asensio je kroz dosadašnju karijeru imao ustinu raznolike sezone, od onih sjajnih do onih gdje bi pao u drugi plan. No, ove sezone se ponovno vratio svom najboljem nogometu te je imao veliko povjerenje trenera.

Ukupno je za Real odigrao 378 utakmica, postigavši 72 pogotka, uz 56 podijeljenih asistencija. Osvojio je tri ligaške titule, jedan Kup kralja i tri Lige prvaka, gdje se iskazao pogotkom u finalnoj utakmici 2017. godine protiv Juventusa.

U prvom sastavu Reala tako će sad biti još jedan Španjolac manje, odnosno u idealnom sastavu Kraljevskog kluba teško je trenutno pronaći mjesta za bilo koga osim Danija Carvajala, iako ih šestorica redovno nastupaju ili konkuriraju za sastav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider