Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svi ga hvale

Žestoka borba za ''novog Kaku'': I Real i Barca poludjeli za njim, ali nisu jedini

Barcelona, Real, Sevilla i Ajax klubovi su koji pomno prate napredak 21-godišnjeg nogometaša Sao Paula Igora Gomesa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid posljednjih nekoliko godina puno ulaže u skautiranje brazilskih igrača, a rezultat toga snažne su veze s vodećim brazilskim klubovima preko Junija, jednog od najboljih skauta u regiji.

Klub iz Madrida dosad je uspio dovesti tri velika talenta u relativno kratkom vremenu, a Vinicius Junior, Rodrygo i Reinier stigli su na Santiago Bernabeu po Junijevoj preporuci.

Prema AS-u, najnoviji je Junijev prijedlog 21-godišnji Igor Gomes, koji je prošao omladinsku školu Sao Paula prije nego što je debitirao 2018. godine. Zbog svoje građe, izvrsnog dodira s loptom i tehničkih mogućnosti Gomesa često uspoređuju s Kakom.

Obojica su započeli karijeru u Sao Paulu, ali ostaje vidjeti hoće li Gomes ići za Kakinim stopama u Real Madrid. Iako je Kakina karijera dosegnula vrhunac tijekom šestogodišnje rapsodije u Milanu, gdje je osvojio Serie A i Ligu prvaka pod Carlom Ancelottijem, kao i Zlatnu loptu, a 2009. otišao je u Madrid za 62 milijuna eura.

Gomes u svom ugovoru ima odštetnu klauzulu od 50 milijuna eura, a za Sao Paulo je vezan do 2023. Zanimanje za njega pokazalo je već nekoliko europskih klubova, među kojima su Barcelona, Sevilla i Ajax.

gol expired Mourinho izabrao najboljih 11 koje je vodio: Samo jedan iz ''onog'' Intera, samo dvojica iz Reala divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider