Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li vas iznenadio?

Mourinho izabrao najboljih 11 koje je vodio: Samo jedan iz ''onog'' Intera, samo dvojica iz Reala

Jose Mourinho izabrao je najbolju momčad koju je vodio u bogatoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od Porta preko Chelseaja, Intera i Reala do Manchester Uniteda i sada Tottenhama, Jose Mourinho imao je superbogatu i uspješnu karijeru nogometnog trenera. Istina, ona je posljednjih godina krenula silaznom putanjom, ali trofeje mu nitko ne može uzeti niti ćemo ih zaboraviti.

Za Manchester Evenening News slavni je Portugalac pristao otkriti svoj izbor najbolje 11-orice koju je vodio. Teško je to izabrati svakom treneru, a naročito onima koji su uistinu vodili velike nogometaše u slavnim klubovima

gol expired Zvijezda Cityja iskreno priznala: ''Ako prekinu ligu, bilo bi fer Liverpool proglasiti prvakom'' divider

Iz ovog se izbora odmah vidi koju momčad Mourinho smatra najboljom. U njoj je čak sedam nogometaša Chelseaja iz njegova prvog mandata. To su Čech, Terry, Carvalho, Gallas, Lampard i Drogba. Jedino je Eden Hazard iz druge epizode u londonskom klubu, a ukupno je to čak osam od 11 igrača iz istog kluba.

Također, jako je zanimljivo da je samo Javier Zanetti upao u ovu momčad iz Intera s kojim je osvojio Ligu prvaka. Iz Reala je stavio tek dvojicu – Cristiana Ronalda i Mesuta Ozila. Nije bilo mjesta za Sergija Ramosa, Xabija Alonsa i ostalih s kojima se nije rastao na najljepši način.

To što nikoga nema iz Man Uniteda i ne čudi jer je na Old Traffordu imao jednu, za njegove standarde, lošu epizodu unatoč drugom mjestu u prvenstvu i osvajanju Europske lige.

Idealnih 11 po izboru Mourinha:

Petr Čech - Javier Zanetti, John Terry, Ricardo Carvalho, William Gallas - Claude Makelele, Frank Lampard, Mesut Ozil, Eden Hazard - Didier Drogba, Cristiano Ronaldo

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider