Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
netko mora odgovarati

Trebali bi nositi oznaku "lomljivo": Kroos posljednja žrtva na crnoj listi Reala

Zvuči gotovo nevjerojatno, ali Real Madrid u pet mjeseci nove sezone pretrpio je čak 31 ozljedu svojih igrača.

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

S obzirom na to koliko je ozljeda imao ove sezone, Real Madrid trebao bi nositi oznaku "fragile" (lomljivo). U ponedjeljak je Kraljevski klub zadesila vijest da će biti bez Tonija Kroosa na barem dva do tri tjedna zbog ozljede lijevog aduktora koji je zaradio u utakmici protiv Real Sociedada, u kojoj je poražen pred svojim navijačima s 2:0.

On se pridružio podužoj listi ozlijeđenih igrača, na kojoj se već nalaze Mariano Diaz, Marco Asensio, Gareth Bale i Marcos Llorente. Kroos je postao čak 17. igrač u klubu koji se ove sezone ozlijedio i koji će morati pauzirati određeni period.

Zvuči nevjerojatno, ali u manje od pet mjeseci sezone Real Madrid imao je čak 31 ozljedu, što ukazuje ili na lošiju pripremu igrača ili na preopterećenost u trenažnom procesu. Naime, nije da se samo stariji igrači ozljeđuju, pa ne možemo "krivnju" staviti na njihovu dob. Recimo i da su od spomenute 31 ozljede njih 22 bile ozljede mišića.

Real igra jednu od najlošijih sezona u novijoj povijesti, barem kada je domaće prvenstvo u pitanju. Nakon 18 odigranih kola nalazi se na tek 5. mjestu s 30 osvojenih bodova, šest poraza te očajnom gol-razlikom 26:23. Barcelona mu bježi 10 bodova, Atletico Madrid pet, Sevilla tri te Alaves jedan bod.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider