Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova do krova

Real Madrid sklopio senzacionalan ugovor: Novi Bernabeu zadržat će Kraljeve na vrhu

Real Madrid sklopio je lukrativan ugovor s američkom promocijskom tvrtkom Legends...

Florentino Perez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid sklopio je 25-godišnji ugovor s američkom tvrtkom za sportske i ine evente Legends, koja će Kraljevskom klubu jamčiti oko 400 milijuna eura godišnje za održavanje različitih događanja na novom Santiago Bernabeuu, piše španjolski dnevnik Voz Populi.

Madridski klub 20 posto poslovanja svoga slavnog stadiona prepušta američkoj tvrtki, koja je broj jedan u spomenutom sektoru poslovanja i koja je već zadužena za određene komercijalne aspekte madridskog kluba.

gol expired Rijeka i Osijek pohvalili Brunu Marića, Hajduk i Dinamo šute o suđenju uoči nastavka sezone divider

Obnovljeni Realov stadion preuređen je tako da ga, osim prve Realove momčadi, mogu koristiti i ženska nogometna ekipa i košarkaši. Na njemu će se moći održavati različiti sportski događaji, ali i koncerti, sajmovi, kongresi… Novi Bernabeu imat će pokretni krov i mogućnost brzog sklapanja terena u specijalnu komoru.

Real već igra na Bernabeuu, ali stadion će biti u potpunosti obnovljen krajem godine i bit će otvoren za različita događanja početkom iduće godine.

Novi Bernabeuu arhitektonskom smislu bit će biser Madrida, no za Real je najvažnije što će mu donositi značajnu ekonomsku korist.
Da bi izgradio stadion, Real se zadužio kod banaka. Madriđani su dobili kredit koji će otplaćivati desetljećima, a cijena izgradnje već je premašila prvotne planove i sada se očekuje da će biti između 800 i 900 milijuna eura.

gol expired Sevilla se opasno pojačala, a glavni šef grmi uoči okršaja s Dinamom: "Idemo osvojiti Europsku ligu" divider

U Realu smatraju da će bez većih problema amortizirati troškove jer će stadion biti u punom pogonu 300 dana u godini.

Nove VIP lože, Koncerti, kongresi, sportski događaji svih vrsta te niz restorana, butici i bogat noćni života trebali bi učiniti Bernabeu jednim od glavnih zabavnih centara u Madridu.

Zajedno s bogatom gastronomskom ponudom i restoranima poznatih kuhara poput Berasateguija, glavna atrakcija bit će „nebeska šetnica“, koja će okruživati cijeli stadion i nuditi provod do sitnih sati nakon odigranih utakmica.

gol expired Veliki plan za naslov apsolutnog prvaka i šleper dolara: Fury napadnut rafalnom paljbom, Joshua i Usyk spremni divider

U Realu očekuju da će na taj način značajno podignuti prihode i da će mu to omogućiti da ostane na vrhu europskog i svjetskog nogometa, odnosno da se uspješno nosi arapskim, kineskim, ruskim i američkim milijarderima koji su mahom pokupovali velike europske klubove.

Španjolske perjanice Real i Barcelona ostaju u vlasništvu svojih sociosa i zasad nemaju namjeru promijeniti model upravljanja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider