Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Još su neki bez komentara

Rijeka i Osijek pohvalili Brunu Marića, Hajduk i Dinamo šute o suđenju uoči nastavka sezone

Šef hrvatskih nogometnih sudaca Bruno Marić sa svojim suradnicima i predstavnicima klubova održao je sastanak povodom nastavka sezone u Prvoj HNL.

Dan nakon sastanka i otvorene rasprave sa sudačkom komisijom, klubove smo pitali kako su zadovoljni odrađenim poslom. Od vodeće četvorke HNL-a, komentar su nam poslali Rijeka i Osijek. I jedni i drugi smatraju kako je dobro i pohvalno da se transparentno razgovara o suđenju.

"Zadovoljni smo zaključcima sa sastanka. Cijela ideja je jako dobra i vidjet ćemo kako će se ti zaključci prenijeti u praksi i kako će funkcionirati. Ujedno, pozdravljamo odluku Komisije da nakon svakog kola transparentno objavi svoj stav i analizu svake dvojbene sudačke odluke", izjavio je Robert Palikuća, sportski direktor Rijeke.

Osječani apeliraju na bolje korištenje VAR-a

Ivica Kulešević, koji u Osijeku obnaša funkciju pomoćnika sportskog direktora (u Osijeku je Nenad Bjelica i trener i sportski direktor), istaknuo je:

"U jednom dijelu sam zadovoljan zaključcima, primjerice onime da se neće olako dosuđivati jedanaesterci za svaki najmanji kontakt. Svidjela mi se ideja da bude jedna centralna VAR soba u kojoj će biti suci koji se bave isključivo VAR-om i koji će imati isti kriterij u svim situacijama. Ispred kluba sam imao neke primjedbe po pitanju kršenja VAR protokola jer smatramo da je to nedopustivo, mislim da se može još puno napraviti da bude što primjereniji nogometnoj igri i da se gubi još manje vremena."

Svojedobno je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić poručio: "Možemo i mi biti glasni, ali nismo. Ali, očigledno to funkcionira, pa ćemo vidjeti. Ako se mi zaderemo, čut će se.

Iako su već otvoreno prozivali Brunu Marića, njegovu jučerašnju radionicu iz Hajduka danas nisu htjeli komentirati. Sjetimo se, Hajduk je u prvom dijelu sezone oštećen protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj, a iz kluba su tada poručili da stoje na raspolaganju s konkretnim prijedlozima. Lider na tablici, Dinamo, odgovorio nam je kako nema potreba za komentarom.

Zadovoljstvo u Istri i Lokomotivi

Jučer nisu bili na sastanku, ali iz Lokomotive su danas stali pred našu kameru.

"Treba razgovarati o greškama, o dobrim stvarima i mislim da jedino na taj način ćemo unaprijediti suđenje i naš nogomet, što je na zavidnoj razini. Trebamo pričati o dobrim stvarima, a loše stvari probati rješavati", smatra trener Lokomotive Silvio Čabraja.

Ide li se onda prema tome da je sve nekako transparentnije?

"Pa, mislim da da", odgovorio je Čabraja.

Od ostatka prvoligaške karavane, inicijativu sudačke komisije pozdravila je i Istra 1961 i istaknula nam kako je zadovoljna dosadašnjim suđenjem. Gorica, Šibenik, Belupo i Hrvatski dragovoljac ostali su bez komentara.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider