Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica u centru grada

Real Madrid proslavio naslov prvaka Španjolske, Modrić i Nacho uskoro mogu ući u povijest

Igrači su se ujutro okupili u klupskom kampu u Valdebebasu, sjevernom predgrađu Madrida. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza ondje im je uručio pehar.

Real Madrid proslavio naslov prvaka Španjolske (Foto: Profimedia)

Nogometaši Real Madrida, među kojima i Luka Modrić, proslavili su u nedjelju u središtu Madrida naslov španjolskog prvaka pred tisućama okupljenih navijača.

 

Kraljevski klub je 36. put osvojio La Ligu.

Igrači su se ujutro okupili u klupskom kampu u Valdebebasu, sjevernom predgrađu Madrida. Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza ondje im je uručio pehar jer su večer ranije igrali u Granadi svladavši domaćina s 4:0.

Modrić, koji je asistirao za jedan pogodak, sa suigračima je podigao pokal. To mu je četvrti naslov španjolskog prvaka od kada je u ljeto 2012. došao iz londonskog Tottenhama.

Autobusom stigli na glavni madridski trg

Igrači obučeni u svečane bijele košulje i tamna odijela s kravatama fotografirali su se na pomoćnom terenu. Trener Carlo Ancelotti stajao je između 38-godišnjeg dokapetana Modrića i 34-godišnjeg kapetana Nacha Fernandeza, dvojice kojima ugovori istječu za mjesec i pol dana.

Igrači su zatim bijelim klupskim autobusom došli na glavni madridski trg Puerta del Sol te unijeli pehar u zgradu regionalne vlade Madrida. Prvake je ondje dočekala regionalna predsjednica Isabel Diaz Ayuso.

"Osvojiti prvenstvo je jako teško pa smo doista sretni", rekao je Nacho.

On i Modrić iznijeli su pehar na balkon pokazavši ga tisućama okupljenih navijača na trgu.

"Campeones, campeones...!", vikala je masa tijekom sunčanog proljetnog dana.

Modrić se s mikrofonom u ruci obratio okupljenima i zahvalio na "nevjerojatnoj podršci tijekom čitave sezone".

"Hvala vam što ste ovdje i hvala što ste i mene osobno podržavali", rekao je.

Publika i njegovi suigrači skandirali su "Luka, ostani!".

Real Madrid je prošli mjesec poručio da će na kraju sezone odlučiti o eventualnom produženju ugovora koji istječe 30.lipnja.

Dočekao ih i gradonačelnik, navijač Atletica

Igrači su se susreli zatim i s gradonačelnikom Joseom Luisom Martinezom-Almeidom, inače simpatizerom rivalskog kluba Atletico Madrid.

Dok je gradonačelnik čestitato pobjednicima, ispred zgrade gradske vijećnice čekale su također tisuće razdraganih navijača.

Na tamošnjoj Plazi de Cibeles, trgu u čijem se središtu nalazi fontana s kipom rimske božicom plodnosti, Real Madrid tradicionalno slavi naslove s navijačima. Mnogi su došli vidjeti kako kapetan Nacho veže Realovu maramu oko vrata božice. To je ritual koji se odvija ondje desetljećima.

"Danas ćemo dobro proslaviti", rekao je Modrić.

Modrić i Nacho sanjaju 26. trofej

Upravo su Nacho i Modrić najviše puta sudjelovali u tom ritualu. Pobijedi li Real Madrid 1.lipnja u finalu Lige prvaka Borussiju Dortmund njih dvojica će s 26 osvojenih naslova postati najtrofejniji nogometaši u 122 godine dugoj povijesti Real Madrida.

"Nadam se da ćemo za nekoliko dana opet doći ovdje", rekao je Nacho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider