Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Diže formu pred Euro

VIDEO Stručni komentator Nove TV o Brozoviću: "Saudijska liga? Mislim da to neće toliko utjecati na njega"

Hrvatski nogometaš Marcelo Brozović zabio je dva gola za Al Nassr pred Euro 2024.

Marcelo Brozović bio je junak Al Nassra i s dva sjajna pogotka donio im pobjedu u domaćoj ligi. Brozović tako nastavlja podizati formu što se više bliži Euro 2024, a to je za Vatrene posebno važno, s obzirom na to da pravu zamjenu za njega - nemaju.

31. kolo saudijskog prvenstva Al Nassr je odvelo na gostovanje kod Al – Okdada, a domaćina koji se grčevito bori za ostanak u ligi već u sedmoj minuti lijepo odmjerenim udarcem načeo je Brozović.

Na gol hrvatskog veznjaka u 15. minuti nadovezao se i Cristiano Ronaldo i činilo se da će Žuto – plavi do kraja samo mirno odraditi posao. No borbeni domaćini u drugom dijelu s dva gola stižu do izjednačenja, s kojim bi Al Nassr i matematički izgubio šansu da dohvati vodeći Al Hilal. No u sudačkoj nadoknadi status apsolutnog junaka susreta pripisuje si Brozović, koji sjajno poklapa loptu iz teške situacije i zabija za konačnih 3:2.

"Sjajna stvar za nas i vjerujem da Brozović dolazi na okupljanje reprezentacije ono baš na vrhuncu u smislu samopouzdanja, u smislu svojih očekivanja na Europskom prvenstvu i da se veseli jednom ovakvom turniru", rekao je stručni komentator Nove TV Aljoša Vojnović.

Stručni sukomentator Nove TV napominje kako je Brozović osim sinoćnja dva gola, upisao i tri asistencije u posljednjih 5 prvenstvenih susreta te da značajno podiže formu što se bliže pripreme za EURO.

Vojnović dodaje kako su kvaliteta i tempo saudijske lige sigurno imale utjecaj na nešto lošije posljednje partije Brozovića u reprezentativnom dresu, no ne sumnja da će Broz u Njemačkoj ponovno biti u top izdanju.

"Rekao bi da je olakotna okolnost u tome što on nije u Saudijskoj Arabiji 3 ili 5 godina. Dakle, to je godina dana i jedan igrač poput njega kojem je najjači forte zapravo taj fizički kapacitet – mislim da to neće toliko utjecati na njega".

Brozović u najboljem izdanju ključan je preduvjet za još jedan sjajan turnir Vatrenih, jer Marcelo je jedini reprezentativac za kojeg Zlatko Dalić nema prirodnu zamjenu slične kvalitete. I bez njega, dodaje Vojnović, ne vidi kako Vatreni mogu jednako kvalitetno igrati u formaciji 4-3-3.

"Mislim da u trenutku u kojem nam otpada bilo tko iz tog trija u veznom redu Modrić – Kovačić – Brozović, čini mi se da je za nas onda zaista najbolje rješenje da se mijenja formacija u 4-2-3-1, jer je jednostavno i statistika pokazala da smo puno, puno efikasniji i na kraju krajeva opasniji po protivnika u formaciji sa polušpicom. Je li to Majer, je li to Pašalić – vidjet ćemo koje su zamisli izbornika. Ali smatram da ukoliko nemamo trio na okupu, da moramo mijenjat formaciju", rekao je.

U kojoj god formaciji igrali, Marcelo Brozović bit će ključna karika na EURU, pa poželimo Epic Brozu da nastavi briljirati u klupskoj završnici sezone, a onda u Njemačkoj pokaže da je još uvijek jedan od najboljih defanzivnih veznjaka na svijetu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider