Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet na prijestolju

Real potukao Barcu i ostale velikane: Rekordni ugovor donosi nove superzvijezde

Real Madrid potpisao je najunosniji sponzorski ugovor u svijetu nogometa...

Momčad Real Madrida (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Real Madrid i njemački proizvođač sportske opreme Adidas produžili su suradnju do ljeta 2028. godine, a novi ugovor donijet će Realu 120 milijuna eura godišnje, objavili su španjolski mediji.

Ujedno, to je postao najunosniji sponzorski ugovor kad su u pitanju nogometni klubovi i proizvođači sportske opreme. Dosad je prvo mjesto držala Barcelona, koja je prošle godine potpisala novi desetogodišnji ugovor sa Nikeom vrijedan 110 milijuna eura po sezoni.

Suradnja Reala i Adidasa traje od 1998. godine, a po starom ugovoru "kraljevski klub" je godišnje zarađivao 37 milijuna eura.

Real u grdnim problemima: Evo zašto će teško stvoriti novu šampionsku momčad Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Zinedine Zidane (Foto: AFP) Rakitić i Modrić (Foto: AFP) +3 Slavlje Reala (Foto: AFP)

Na trećem mjestu je Manchester United, koji je 2015. potpisao desetogodišnju vjernost Adidasu, koji mu godišnje plaća 82,5 milijuna eura. Slijedi Manchester City, koji je u veljači ove godine potpisao desetogodišnji ugovor sa Pumom vrijedan 75,8 milijuna eura po sezoni, a koji će stupiti na snagu od sljedeće natjecateljske sezone.

Prošle godine i Arsenal je promijenio dobavljača opreme, a ugovor će, kao i kod Manchester Cityja, početi teći od sljedeće sezone. Arsenal je sa Pume (33 milijuna eura po sezoni) prešao na Adidas, a petogodišnji ugovor sa Adidasom trebao bi "topnicima" donijeti 66 milijuna eura po sezoni.

Njegov gradski rival Chelsea, koji je 2017. "prešao iz Adidasa u Nike", također zarađuje 66 milijuna eura godišnje. Njemački Bayern, kojeg "oblači" Adidas, prihoduje 47 milijuna eura godišnje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider