Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
održan krizni sastanak

Katastrofa za Viniciusa i Real: Kraj sezone, ali i ništa od toliko željenog debija za Brazil

Real Madrid ostao je bez Viniciusa Juniora do kraja sezone, nakon što je u utakmici s Ajaxom ozljedio koljeno.

Vinicius u suzama napušta travnjak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon ponižavajućeg poraza od Ajaxa u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i ispadanja iz natjecanja koje je osvojio posljednje tri sezone, Real Madrid objavio je vijest da je vjerojatno do kraja sezone ostao bez ponajboljeg igrača u posljednje vrijeme - Viniciusa Juniora.

Brazilac je u utakmici zaradio puknuće ligamenata stražnjeg tibiofibularni zgloba desnog koljena, zbog čega će izbivati oko dva mjeseca. To je praktički do kraja sezone, s obzirom na to da Real posljednju utakmicu igra 19. svibnja.

Vinicius ostao i bez debija za Brazil

Čak i da se oporavi prije tog datuma, teško da će Real riskirati novu ozljedu mladog Brazilca, kojeg mnogi vide kao budućnost kluba.

Da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi, vidjelo se po izrazu njegova lica kada je napuštao travnjak. Suze nije mogao zaustaviti, a utješili su ga tek liječnici koji su mu rekli da ozljeda nije preteška.

Ono što će ga jednako, a možda i više boljeti poput ispadanja Reala iz Lige prvaka je činjenica da neće debitirati za reprezentaciju Brazila, u koju je pozvan za prijateljske utakmice 23. i 26. ožujka protiv Paname i Češke.  

Podsjetimo, osim Viniciusa u utakmici Reala i Ajaxa ozljedila su se još dvojica igrača Kraljevskog kluba - Licas Vazquez i Gareth Bale. Težina njihovih ozljeda još nije poznata, ali pretpostavlja se da će izbivati barem 10-ak dana.

Borba za treće mjesto, održan i krizni sastanak

Real Madrid u razmaku od tjedan dana ispao je iz Kupa kralja i Lige prvaka, a jedina teoretska nada da ove sezone uhvati trofej je domaće prvenstvo. Kraljevi 12 kola prije kraja zaostaju 12 bodova za Barcelonom i pet za drugoplasiranim Atletico Madridom.

Čini se da do kraja sezone Realu ipak preostaje borba za očuvanje trećem mjesta u prvenstvu, s obzirom na to da četvrtoplasirani Getafe kasni svega šest bodova. Alaves je peti i zaostaje osam bodova.

Recimo i da je odmah nakon utakmice u prostorijama kluba održan krizni sastanak, koji je potrajao do sitnih noćnih sati (2).

Kako prenosi madridski portal AS, odlučeno je da Santiago Solari ostaje do kraja sezone, ali da će tada napustiti trenersku klupu, a te da će na nju sjesti jedan od sljedećih kandidata: Mourinho, Allegri, Low, Pochettino ili Klopp.

Prema posljednjem ispitivanju madridske publike, Jose Mourinho velika je želja navijača...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider