Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka protiv Atletica

Zidane piše povijest: Real na korak od rušenja velikog Bayernovog rekorda

Zinedine Zidane je sa svojim Real Madridom stigao na korak do postavljanja novog europskog rekorda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid na korak je od rušenja velikog rekorda koji je postavio Bayern između 2013. i 2014. godine. Momčadi predvođene Juppom Heynckesom i Pepom Guardiolom tada su ostvarile niz od 61 uzastopne utakmice u kojima su zabili barem jedan gol što je europski rekord.

Real Zinedinea Zidanea došao je na korak do popravljanja tog rekorda; ako postignu gol u uzvratu protiv Atletico Madrida taj će rekord izjednačiti, a nakon toga u domaćoj utakmici protiv Seville mogu postaviti i novi europski rekord.

Upravo je Atletico jedna od tri momčadi koja je uspjela sačuvati netaknutu mrežu u 82 Zidaneove utakmice na klupi Reala. Međutim, zbog 3:0 iz prve utakmice Atletico će morati igrati otvoreno, što će Realu dati odličnu priliku za probijanje obrane Colchonerosa.

Veliki napredak u odnosu na Rafu Beniteza

Zidaneova momčad nije postigla gol u samo tri posto svojih utakmica; za usporedbu, Real njegovog prethodnika Rafe Beniteza nije zabio gol u čak pet od 25 utakmica. Posljednji koji je sačuvao praznu mrežu protiv Reala bio je Joe Hart u remiju bez golova protiv Manchester Cityja u polufinalu Lige prvaka.

Nakon toga je krenuo niz 1:0 pobjedom protiv Real Sociedada. Real je ukupno postigao 165 golova u velikom nizu u kojem je sudjelovao 21 igrač. Najefikasniji je očekivano Ronaldo s 39 golova, a drugi je Alvaro Morata s 20 golova što je odličan rezultat kada se uzme u obzir da je drugi napadač iza Karima Benzeme.

Za usporedbu, Bayern je u svom nizu postigao više golova (181), ali njih je zabilo manje igrača (16). Niz je počeo nakon domaćeg 2:0 poraza od Arsenala u Ligi prvaka, a završio je sljedeće sezone u 29. kolu Bundeslige kada je kombinirana momčad s 1:0 izgubila od Augsburga.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider