Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
padali brojni rekordi

Sezona iz snova Real Madrida: Brojke koje ostavljaju bez riječi!

Sada kada je sezona završena, ono što su igrači Real Madrida napravili u devet mjeseci izgleda i zvuči nevjerojatno.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iza nogometaša Real Madrida jedna je od najuspješnijih sezona u 115 godina klupske povijesti. Navijači Kraljevskog kluba pozdravili su i zahvalili u nedjelju navečer osvajačima dvostruke krune, koji su se iz Cardiffa vratili s trofejem Lige prvaka.

Punih 59 godina, točnije od sezone 1957/1958, Real Madrid nije uspio osvojiti dvostruku krunu, odnosno u istoj sezoni spojiti Primeru i Ligu prvaka (Kup prvaka). Ove godine to je pošlo za rukom momčadi Zinedinea Zidanea, a u taj rezultat svoj su obol dali i hrvatski reprezentativci Luka Modrić, te Mateo Kovačić.

40 utakmica bez poraza, zabili u svim utakmicama!

Na putu do dvostruke krune Real je porušio i postavio nekoliko novih rekorda, kako vlastitih tako i međunarodnih. Prvi i možda najzvučniji rekord glasi da je Real Madrid imao niz od čak 40 utakmica bez poraza (30 pobjeda i 10 remija), čime su za jednu utakmicu nadmašili Barcelonu. Niz je prekinut u siječnju kada su Kraljevi pali kod Seville.

Po prvi puta u povijesti Lige prvaka (promjena formata 1992. godine) jedna je momčad uspjela obraniti naslov pobjednika. Real je to napravio na nevjerojatno uvjerljiv način, a jedino je Bayern bio blizu da zaustavi španjolsku momčad na tom putu.

Kad smo već kod Bayerna, Real je nadmašio rekord Bavaraca kada su u pitanju pogoci u uzastopnim utakmicama. Koliko je ubojita i atraktivna momčad koju je posložio Zidane govori podatak da je Real zabio u svim utakmicama ove sezone, te ako uzmemo u obzir lanjsku na nizu je od 65 utakmica u kojima je zatresao suparničku mrežu.

Petu sezonu zaredom Cristiano Ronaldo je najbolji strijelac Lige prvaka, te je postao jedini koji je zabio gol u tri različita finala Lige prvaka (od promjenje njenog formata). Ove je sezone Portugalac premašio brojku 600 kada su golovi u pitanju, te mu se nakon dvostruke krune i brojnih pogodaka smiješi peta Zlatna lopta, čime će se izjednačiti s Lionelom Messijem.

Rotacije Zidane pun pogodak, otkriće Marco Asensio

Po prvi puta u povijesti Primere, jedna je momčad koristila 21 igrača više od 1000 minuta. Mnogi su zamjerili treneru Zidneu da previše miksa i kombinira svoju momčad iz utakmice u utakmicu, no on je imao savršen plan u glavi.

Čak 21 igrač odigrao je najmanje 1000 minuta u ovoj sezoni, što je momčadi dalo širinu, osjećaj zajedništva, te joj pružilo priliku da odmori svoje najvažnije nogometaše za završnicu sezone. Luka Modrić odigrao je 3304 minute, a Mateo Kovačić 2154.

Manchester United ima Marcusa Rashforda, koji je zabijao u gotovo svim debijima za Crvene vragove, a Real Madrid ima Marca Asensija. Mladi 21-godišnji krilni napadač zabio je na debiju u Ligi prvaka, u europskom Superkupu, Primeri i Kupu kralja. Zabio je i u subotnjem finalu Lige prvaka četvrti pogodak za Real u slavlju 4:1 protiv Juventusa. Jedino natjecanje u kojem nije debitirao pogotkom bilo je FIFA-ino Klupsko svjetsko prvenstvo.

Spomenimo i kapetana Sergija Ramosa koji je imao rekordnu sezonu kada su golovi u pitanju. Zabio je brojne golove koji su direktno donosili Realu bodove u borbi za naslov prvaka, a sveukupno ih je u konačnici upisao 11.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider