Koronavirus uzdrmao je svijet sporta, a brojne prognoze kažu da će kriza promijeniti nogomet kakav poznajemo. Gubitke zbrajaju svi, pa i najbogatiji, a iznimka nije ni Real Madrid.

Međutim, iako su, primjerice, Barcelona i Atletico Madrid smanjili plaće za 70 posto, u Realu se isprva nisu odlučili na takav korak, odlučivši čekati kako će se situacija razvijati. Međutim, prema posljednjim informacijama pripremaju se i za taj potez.

Nakon posljednjeg sastanka klubova i čelnika La Lige, koji potiču klubove na smanjenje plaća, u Realu su skovali plan za rezove, javlja radijska postaja Cadena SER. Po njima, Realov plan je sljedeći: smanjenje za 12 posto ako se natjecanja nastave i 20 posto ako se ne nastave. Košarkaška sekcija navodno se već složila, a čeka se što će reći nogometna.

Nedugo prije pojave ovih informacija, o svemu je za podcast njemačkog SWR Sporta progovorio Toni Kroos. Njemački veznjak nije za smanjenje plaća, a objasnio je i zašto.

"To bi promijenilo nogomet kakav poznajemo"

"Smanjenje plaća je kao donacija u prazno ili donacija klubu. Smatram da svi trebaju dobiti punu plaću i onda raditi razumne stvari s njom. Sve nas pitaju da pomognemo gdje je potrebno, a potrebno je na mnogim mjestima", smatra Kroos.

Real u početku nije planirao rezati plaće zbog dobre financijske situacije, ali Kroos je svjestan da bi se i to moglo promijeniti.

"Mnogi klubovi ostali su bez planiranog prihoda. Sve ovisi o tome koliko će dugo trajati pauza. Ako ćemo opet igrati u svibnju, rješenja će se sigurno naći. Ako nogometa ne bude do zime, nekim će klubovima sigurno biti teško. To bi promijenilo nogomet kakav poznajemo", rekao je Kroos, koji smatra da kriza i nije nužno loša stvar.

"Upitno je hoće li se moći isplaćivati određene svote novca. Možda to nije ni loše jer je sve otišlo do pomalo ekstremnih razina", rekao je.