Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barci ispred nosa

Real dovodi igrača koji će stisnuti Modrića i Kroosa: Sjajan veznjak, a cijena prava sitnica!

Real i Barcelona utrkuju se za igračem koji je iznimno cijenjen, a ističe mu ugovor i mogao bi otići bez odštete...

Hector Herrera (Foto: AFP

Trener Real Madrida Julen Lopetegui viđen je u Portu za vrijeme ligaške stanke zbog početka Lige nacija, pišu portugalski mediji, a prenosi madridski AS.

Kraljevski potez: Real srušio rekord po prihodima i ulazi u veliki rizik

To samo po sebi ne bi bilo nešto posebno da Lopetegui nije „snimljen“ u društvu zvijezde Porta Hectora Herrere, 28-godišnjeg meksičkog veznjaka kojeg je trenirao dok je vodio Porto od 2014. do 2016.

Lopetegui je zajedno sa suprugom bio na odmoru u Portu, odsjeo je u luksuznom hotelu Yeatman, gdje ga je posjetio istaknuti meksički reprezentativac i veznjak Porta. Lakonsko bi objašnjenje bilo da su Lopetegui i Herrera stari su poznanici, pa je logično da su otišli na večeru i evocirali stare uspomene.

Real želi Hectora Herreru

Međutim, sastanak se dogodio u vrlo osjetljivom trenutku, kada se puno spekulira o tome da će Meksikanac uskoro napustiti Porto, a kako je na meti najvećih europskih klubova, među njima su osim Reala najviše zainteresirani Barcelona, Inter i Arsenal, stvar je prilično simptomatična.

Nakon odlaska Matea Kovačića u Chelsea, Real traži igrača koji će zaoštriti konkurenciju u veznom redu i primorati Realove zvijezde da se bore za pozicije. Neki taj angažman povezuju i sa opetovanim spekulacijama kako Inter nije odustao od Luke Modriće i pokušat će ponovno „napasti“ hrvatskog veznjaka u zimu ili sljedećeg ljeta. Naravno da interes Barcelone inercijski povlači Real da se još više angažira i osujeti velikog rivala.

Cijelu priču dodatno pojačava podatak da Herreri istječe ugovor s Portom na kraju sezone, što znači da će na zimu biti slobodan dogovoriti i potpisati novi angažman.

Meksikancu istječe ugovor

Herrera odbija produljiti ugovor s Portom, namjerama mu je okušati se u većem klubu i jačoj ligi. U prijevodu to znači da bi ga Porto mogao prodati već u zimu kako bi barem nešto zaradio, jer u ljeto neće imati pravo na odštetu.

Inter ga je htio kupiti već ovog ljeta, ali moćni predsjednika Porta Pinto da Costa se zainatio, nije ga želio pustiti ispod odštetne klauzule koja iznosa 40 milijuna eura. Herrera je vrlo dobro odigrao na Svjetskom prvenstvu, opravdao je renome ponajboljeg meksičkog nogometaša u ovom trenutku.

Na Santiago Bernabeuu bili su oduševljeni njegovom partijom protiv Njemačke u prvom kolu skupine. Meksiko je šokirao tada aktualnog prvaka svijeta i velikog favorita Mundijala pobijedivši 1:0. Herrera je igrama u Portu i meksičkoj reprezentaciji pokazao da je iznimno kvalitetan nogometaš koji može igrati na najvišoj razini, a kako je blizu isteka ugovora, mogao bi otići bez odštete ili u zimu s malom odštetom, te je zbog toga sjajna prilika.

Odšteta mala ili nikakva

Naravno, Herrera kalkulira, jer što je odšteta manja, njegova zarada bit će veća, ne samo plaća, nego i „novac na ruke“ samo za potpis ugovora, što se eufemistički zove bonusom i u nogometu je javna tajna. Nije nelegalno ako se, naravno, plati porez.

Ponešto bi o toj temi mogli reći Neymar, Cristiano Ronaldo i ostale velike zvijezde unazad nekoliko desetljeća. Herrera je 2013. došao iz meksičke Pachuce za 11 milijuna eura, a trenutačno na Transfermarktu vrijedi 20 milijuna eura.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider