Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedini su srušili atletico bez...

Nestvaran uspjeh kluba koji je osnovan prije samo 11 godina, a prije četiri debitirao u Bundesligi

RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka, i to svega 11 godina nakon što je klub osnovan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samo 11 godina od osnivanja kluba RB Leipzig izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u četvrtak navečer eliminirao favorizirani Atletico Madrid rezultatom 2:1. Dani Olmo doveo je njemački sastav u vodstvo, Joao Felix je izjednačio, a onda je Nagelsmannov džoker s klupe Tyler Adams zabio u 88. minuti za prolaz u polufinale.

U cijeloj priči nevjerojatna je činjenica da je Leipzig osnovan prije svega 11 godina te da je prije sedam igrao u trećem razredu njemačkog nogometa, a prije samo četiri izborio promociju u Bundesligu.

Simulacija korištenja šake Cormiera protiv Miočića Pogledajte Lucky Punch: Je li Miočićev tim već pogriješio i zašto Cormier gura prste u oči divider

Već 2017. godine Leipzig je bio viceprvak Njemačke, a ove je godine imao dobru priliku da osvoji titulu prvaka, no na kraju je Bayern pokazao mišiće i u završnici odjurio do naslova prvaka.

Leipzig je već drugu sezonu zaredom osvojio treće mjesto u prvenstvu, a ambicije kluba iz sezone u sezonu rastu. Mladi njemački strateg Julian Nagelsmann odbio je ponude Real Madrida i još nekih drugih velikana radi projekta u RB Leipzigu, što je garancija da će ovaj klub već iduće sezone, pogotovo nakon ovog velikog uspjeha, biti samo bolji.

Recimo i da su Nagelsmann i RB Leipzig postali prvi koji su u Ligi prvaka eliminirali Atletico Madrid, a da pritom u momčadi nisu imali Cristiana Ronalda.

gol expired Sučelili se Miočić i Cormier: Stipe progovorio o odlasku u mirovinu, DC se usporedio s Jordanom divider

RB Leipzig će u polufinalu Lige prvaka 18. kolovoza igrati protiv PSG-a, koji je prije dva dana na krajnje dramatičan način, dvama golovima u samoj završnici utakmice, izbacio Atalantu našeg Marija Pašalića.

Hrvatski reprezentativac doveo je talijansku momčad u vodstvo, no golovima Marquinhosa u 90. i Choupo-Motinga u trećoj minuti sudačke nadoknade PSG je ipak izborio polufinale.

gol expired Čudesni trener otkrio da su ambicije Leipziga porasle, razočarani Simeone priznao poraz divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider