Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"moramo dalje bez njega"

Olmova odluka da potpiše za Leipzig je odlična: "Ima trenera koji forsira mlade igrače"

Dani Olmo u petak bi trebao i službeno postati novi igrač njemačkog Bundesligaša - RB Leipziga.

Dani Olmo uskoro više neće biti igrač zagrebačkog Dinama. Njega očekuje završetak transfera u vodeću momčad Bundeslige RB Leipzig. Španjolski reprezentativac i ponajbolji igrač Dinama odlazi za 18 i pol milijuna eura plus razni bonusi, a Dinamu bi trebalo pripasti i 10 do 20 posto od idućeg transfera.

"Od nekoliko sjajnih ponuda Dani Olmo izabrao je Leipzig", naglasio je trener Dinama Nenad Bjelica.

gol expired Dani Olmo napustio pripreme u suzama: Dogovoren veliki transfer kod sjajnog trenera! divider

"Bilo je emotivno na treningu, a Olmo je ostao bez teksta pred suigračima. Vjerujemo da će i tamo pokazivati što je pokazivao u Dinamu i da će moći napredovati. Život ide dalje. Mi moramo bez njega, a on bez Dinama.", dodao je strateg Modrih.

Olmo odlazi u jednu od najpotentnijih momčadi Europe i vodeću momčad Bundeslige. Leipzig se procjenjuje na 560 milijuna eura, a prva zvijezda i strijelac momčadi je napadač Njemačke Timo Werner.

gol expired Bjelica o odlasku Danija Olma: ''Bilo je dosta emotivno, ali život ide dalje'' divider

Najbolji asistent je mladi francuski reprezentativac Nkunku, a prosjek godina cijele momčadi je samo 23. RB Leipzig će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv lanjskog finaliste - Totenhama.

"Ide u klub koji jako dobro razvija igrače, koji je prvi u Bundesligi. Klub koji raste iz godine u godine. Ima jako dobrog mladog trenera koji forsira mlade igrače", kazao je Bjelica

Julian Nagelsmann je na konferenciji za medije još uvijek pričao diplomatski o Olmu.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Ne znam dolazi li Olmo. Razgovarat ću s igračima kada budu ovdje. Nisam imao nikakve napomene od našeg sportskog direktora do sada, u pozitivnom ili negativnom smislu. Shodno tome, radim s kadrom koji je trenutačno pod ugovorom."

Reprezentativac Španjolske ovim se transferom ugurao u top 5 HNL transfera. Transfer Marka Pjace u Juventus je na vrhu s 23 milijuna eura odštete. Ispred Olma koji je treći je i transfer Modrića u Tottenhem. Eduardov transfer u Arsenal je na četvrtom mjestu. A Rog i Ćorluka koji su otišli za 13 milijuna su na petom mjestu.

Ukupan transfer zbog bonusa i postotka od idućeg transfera mogao bi biti za godinu - dvije oko 30 milijuna. Recimo samo da će Dinamo za svaki plasman Leipziga u Ligu Prvaka dobiti još po dva milijuna eura, a od idućeg transfera 10 do 20 posto odštete.

gol expired HRVATSKA U FINALU: Nakon drame nad dramama i dva produžetka Kauboji slavili u jednoj od najluđih utakmica u povijesti! divider

Kolumnist sportskog portala GOL.hr-a Ivica Medo ipak spušta loptu na zemlju jer, navodno, dobar dio transfernog kolača ide agenciji koja polaže prava na Olma.

"To su spekulacije da je uključen Doyen Sport, koji se bavi preprodajom igrača, ugovorima od igrača. Da drži određeni postotak, to iz Dinama nisu potvrdili. Spekulira se o iznosu od 50 posto. E, sad, radi li se samo o transferu, i jesu li u to uključeni i bonusi te onih 10 ili 20 posto za odlazak iz Leipziga, to je pitanje..."

Leipzig će za ovaj novac tražiti puno, no igrač Olmovih kapaciteta ima kvalitetu da bude jedan od nositelja ne samo RB-a, nego i reprezentacije Španjolske u godinama koje slijede.

gol expired Loše vijesti iz Stockholma: "Cindrić i Karačić i dalje imaju problema s ozljedom" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider