Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevski as u rukavu

Perezova bombastična tajna: Novi trener Reala legenda svjetskog nogometa?

Predsjednik Reala Florentino Perez svoja razmišljanja drži u dubokoj tajnosti..

Galerija Ronaldo, Ivan Helguera, Raul Gonzalez i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Raul Gonzalez (Foto: AFP) Raul i Samuel Kuffour (Foto: AFP)

Nema mira u Madridu. Tko će naslijediti Zinedinea Zidanea na klupi Reala? Oko tog pitanja lome se koplja u španjolskim medijima, postoje brojne spekulacije, ali još uvijek nitko nema pouzdanu informaciju.

Predsjednik Reala Florentino Perez svoja razmišljanja drži u dubokoj tajnosti, a možda ni on još nije siguran, možda se još
nije odlučio, iako je jasno da ima nekoliko imena u talonu.

Mauricio Pochettino i Juergen Klopp odbacili su mogućnost da u ovom trenutku napuste Tottenham i Liverpool te prijeđu u Real. Tko još ostaje od viđenijih trenerskih imena? Allegri, Conte, Löw, Wenger... Perez navodno nije presretan ni s jednim od navedenih.

Raul Gonzalez (Foto: AFP) Raul Gonzalez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Većina madridskih medija ističe kao glavnog kandidata Gutija, bivšeg iznimno talentiranog nogometaša Reala, koji nikada nije dosegao predviđane mu visine, ali ostao je u srcu navijača Reala. Guti je omiljen u Madridu, dobro radi u omladinskoj školi nogometa i iskazao je ambicije da preuzme seniorsku momčad.

Raul kandidat za novog trenera Reala

U međuvremenu se pojavila još jedna opcija, i to bombastična. Navodno Perez razmišlja o još jednoj legendi Reala, većoj od Gutija, istinskoj legendi španjolskog i svjetskog nogometa, a to je veliki Raul Gonzalez Blanco.

Perez i Raul riješili su nesuglasice iz prošlosti i navodno opet imaju odlične odnose. Što bi Perez dobio s Raulom? Prije svega kontinuitet "zvjezdane osobnosti" na klupi Kraljevskog kluba. Kada je Perez instalirao Zidanea na mjesto trenera Reala, mnogi su vrtjeli glavom i sumnjali da je to dobra odluka. Vrijeme je pokazalo da je Perez dobro odabrao.

Predsjednik Reala smatrao je da njegovi igrači više trebaju nepovrediv autoritet u svlačionici nego trenerski životopis. Na tom tragu su i spekulacije o Raulu kao izglednom kandidatu. Zidane se pokazao pogotkom i Perez želi ostati na tom tragu. Zašto bi mijenjao formulu koja se pokazala dobitničkom?

Zvjezdani kontinuitet

Činjenica je da Raul nema potrebnu trenersku licencu, ali nije ju imao ni Zidane na početku. To nije nikakav problem, pogotovo jer Raulu treba još godinu dana da dobije PRO licencu. Kao i u slučaju Zidanea, na papiru netko drugi može biti prvi trener momčadi, a Raul njegov pomoćnik. Time bi se zadovoljila forma.

Lako je pretpostaviti da bi svlačionica Reala raširenih ruku primila Raula, dugogodišnjeg kapetana i ikonu Reala, neospornu legendu španjolskog i svjetskog nogometa, istaknutog člana čuvenih "galacticosa", jednog od najvažnijih nogometaša u povijesti Reala. Njegova riječ imala bi podjednaku težinu Zidaneovoj, karizma mu nije ništa manja, komunikacijske sposobnosti i nogometna inteligencija na sličnoj su razini.

Naravno, sve to ne znači da će Raul biti podjednako uspješan kao Zidane, to je jako teško predvidjeti, ali zvijezde Reala opet bi dobile na čelu nekog tko im je barem ravan, pa i od mnogih puno slavniji. Ta se Perezova formula pokazala uspješnom, a prilično logično zvuči da se pobjednička ideja ne mijenja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider