Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogu biti ponosni

Povijesni trenutak na Anfieldu: To je izgledalo gotovo nemoguće, bivši branič Reala nadmašio Xavija

Raul Albiol postao je najstariji španjolski nogometaš koji je nastupio u polufinalu Lige prvaka…

Raul Albiol s brojem tri na leđima (Foto: Afp)

Villarreal je izgubio 2:0 od Liverpoola na Anfieldu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka i teško da će to uspjeti nadoknaditi u uzvratu.

Nije nemoguće, ali Redsi su ipak osjetno jači, to su pokazali i na Anfieldu, pa je logično očekivati da će zadržati prednost. Međutim, ako Villarreal i ne prođe dalje, navijači Žute podmornice jamačno neće biti nezadovoljni. Dapače, mogu biti ponosni na svoju momčad.

Na početku sezone malo tko je očekivao da će Villarreal doći do polufinala. U nokaut fazi izbacio je dva velika velikana; u osmini Juventus, a u četvrtfinalu Bayern. To je svakako veliki uspjeh za španjolski klub iz okolice Valencije. Drugi put u povijesti plasirao se u polufinale elitnog klupskog natjecanja. Prvi put mu je to uspjelo 2006.

Liverpool - Villarreal Povijest ne ide u prilog Villarrealu, prođu li u finale napravit će nešto do sada neviđeno divider

Jedan veteran u redovima Villarreala možda će imati najviše razloga za zadovoljstvo. Upisao se u povijesne almanahe. Riječ je o Raulu Albiolu, bivšem braniču Real Madrida i španjolske reprezentacije.

Raul Albiol postao najstariji Španjolac u polufinalu Lige prvaka

Ove je sezone bio jedan od ključnih igrača Villarreala. Otkako je stigao u Villarreal u ljeto 2019. jedan je od stupova obrane Žute podmornice. Tada je malo tko mogao zamisliti da će nositi kapetansku traku u polufinalu Lige prvaka tri godine poslije. Da je netko to prognozirao, izgledalo bi utopistički, jako teško ostvarivo. No nogomet nerijetko piše iznenađujuće stranice.  

gol expired Revolucija u Ligi prvaka: Velike promjene u elitnom klupskom natjecanju, UEFA uzvraća udarac Superligi divider

Villarreal je svoje uspjehe ove sezone u Europi temeljio na granitnoj obrani. Albiolovo uspješno partnerstvo s Pauom Torresom u središnjici obrane glavni je razlog zašto je Villarreal bio tako uspješan.

Iako je u veteranskim godinama, Albiol još uvijek igra odlično, a uz to je postao najstariji je Španjolac koji je nastupio u polufinalu Lige prvaka.

Nadmašio je rekord Xavija Hernandeza, bivšeg igrača i trenutačnog trenera Barcelone. Xavi je protiv Bayerna iz Münchena nastupio sa 35 godina i 107 dana. Albiol ga je prestigao sa 36 godina i 235 dana. Neće to biti tako lako nadmašiti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider