Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NITKO OVO NIJE OKRENUO

Povijest ne ide u prilog Villarrealu, prođu li u finale napravit će nešto do sada neviđeno

Ako ćemo suditi prema povijesti Lige prvaka, Liverpoolovi navijači već mogu pripremati put u Pariz.

Liverpool - Villarreal (Foto: Afp)

Liverpool je odradio posao u svom stilu te je ozbiljno zakoračio prema novom finalu Lige prvaka, svom trećem u posljednjih pet godina. Autogolom Estupinana, a onda i pogotkom Sadija Manea, savladali su Villarreal rezultatom 2:0.

Ako ćemo gledati povijesne podatke, momčad Unaija Emeryja u uzvratu ne bi trebala imati previše šanse. Naime, otkako se igra Liga prvaka, niti jedna momčad nije prošla u finale nakon što bi prvu polufinalnu utakmicu izgubila s dva pogotka razlike.

Liverpool je uspio nešto teže

Naravno, neki će odmah pomisliti na Liverpool u proljeće 2019. godine i veliki preokret protiv Barcelone. No, s razlogom je naveden poraz od dva pogotka razlike, budući da je Liverpool okrenuo minus od tri pogotka. No, također, Liverpool je u ovom slučaju momčad u vodstvu, a ne ona koja treba gađati ponavljanje sličnog podviga.

Najbliže povratku nakon takvog poraza bio je PSV Eindhoven u polufinalu 2005. godine. No, pobjeda 3:1 u sjajnoj utakmici protiv Milana nije im bila dovoljna da izbore po mnogima zasluženo mjesto u finalu.

Emeryjev sjajnih niz također ugrožen

Unai Emery također bi mogao biti eliminiran u europskom susretu na dvije utakmice po prvi put nakon 12 uspješnih prolazaka, po pet puta s Arsenalom i Villarrealom u Europskoj ligi te ovosezonska dva puta u Ligi prvaka. Posljednji put na dvije je utakmice poražen u proljeće 2018. godine, kao trener Paris Saint Germaina, u dvoboju osmine finala Lige prvaka s Realom.

Vrijedi još dodati kako Jürgen Klopp u cijeloj karijeri nikad nije eliminiran iz europskog natjecanja ako bi odnio pobjedu u prvoj utakmici.

Gledajući kako momčadi izgledaju, ovaj povijesni podatak samo daje još manje šanse Villarrealu nego što bi imali ako pogledamo realno i smisleno. No, nikoga ne smijemo otpisati, sve dok se igra žuti imaju šanse.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider