Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
i to je moguće

Kralj crvenih kartona iznenadio u 2018.: Uspjeh koji je Ramos ostvario tek treći put

Ramos se rijetko mogao pohvaliti ovim ostvarenjem.

Sergio Ramos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sergio Ramos poznat je kao sjajan stoper, kapetan i vođa trofejne generacije Reala, ali i kao ''tempirana bomba'' sklona skupljanju žutih i crvenih kartona – u karijeri je dosad zaradio 24 isključenja.

Ta sklonost osigurala mu je mjesto u povijesnim knjigama španjolske Primere: Ramos je s 19 crvenih kartona igrač s najviše isključenja u povijesti elitnog razreda španjolskog nogometa.

Zanimljivo, rekord je oborio još 2017., a u godini na izmaku nije ga dodatno podebljao. To je tek treća godina u kojoj nije nijednom ''pocrvenio'' – prvi put to mu je pošlo za rukom 2011., a drugi 2015. Rekordna je bila 2013. godina u kojoj je zaradio četiri crvena kartona.

Naravno, bilo je u 2018. godini rubnih situacija, prva asocijacija svakako je start u finalu Lige prvaka kojim je izbacio Mohameda Salaha iz utakmice. No u povijesnim knjigama ostaje zapisano da suci nijednom nisu Ramosu prstom pokazali prema svlačionici prije posljednjeg zvižduka.

Možda je to i dokaz sazrijevanja Realova kapetana, jer s 32 godine sigurno nije lako zapaljiv ili nepromišljen kao u mlađim danima. Vidjet ćemo kako će mu ići u novoj godini…

Bio je ponajbolji igrač svijeta, pa je "propao" u Realu: Okrivio je Mourinha Kaka (Foto: AFP) Legendarna momčad Milana s Maldinijem i Kakom (Foto: AFP) Kaka (Foto: AFP) +4 Kaka, Robinho i Ronaldinho (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider