Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
usamljen na vrhu

Tempirana bomba na terenu: Ramos postavio neslavni rekord

Povijest će ga pamtiti kao velikog kapetana trofejnog Reala, ali i rekordera u jednoj neslavnoj kategoriji.

Sergio Ramos (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sergio Ramos na terenu je poznat kao sjajan stoper, kapetan i vođa koji je Real vodio prema pravoj berbi trofeja: osvojio je četiri prvenstva, dva Kupa kralja i tri Lige prvaka. No, 31-godišnji kapetan Reala istovremeno je i prava tempirana bomba sklona dobivanju žutih i crvenih kartona, a zahvaljujući toj sklonosti upisao se i u povijesne knjige španjolskog nogometa.

Ramos je u remiju bez golova protiv Athetlic Bilbaa dobio rekordni 19. crveni karton u 416 prvoligaških utakmica čime je postao novi rekorder Primere. Na drugom mjestu ostavio je Pabla Alfara i Xavija Agauda, dobitnike 18 crvenih kartona u karijeri s kojima se izjednačio već u prvom kolu sezone kada je ''pocrvenio'' protiv Deportiva.

Prvi žuti karton Ramos je dobio u 11., a drugi u 86. minuti. Ako računamo sva natjecanja, Ramosu je ovo 24. crveni karton u karijeri. U 13 sezona u Realu samo je jednom ''preživio'' bez crvenog kartona, a najgora je bila prva sezona u kojoj je zaradio četiri isključenja.

Dosadašnji vlasnici rekorda Alfaro i Agaudo nakon utakmice su se našalili s novim rekorderom Ramosom. ''Napokon je gotovo'', napisao je Agaudo, a Alfaro je odgovorio da je ''bilo i vrijeme.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider