Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo se čekalo čak 318 utakmica

Rakitić oduševio navijače, ali je iskreno priznao tko stoji iza poteza

Barcelona se brutalno poigrala s Osasunom i razbila je sa čak sedam pogodaka u mreži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velikog slavlja u El Clasicu u nedjelju, kada je Barcelona s 3:2 pobijedila Real u Madridu, na Camp Nouu je nekoliko dana kasnije teško stradala Osasuna. Gosti iz Pamplone poraženi su čak 7:1, a među najboljima na terenu bio je naš Ivan Rakitić.

Raketa je zadivio svijet onim čudesnim pogotkom na Santiago Bernabeuu, a istaknuo se i protiv Osasune iako su Leo Messi, Paco Alcaser i Andre Gomes postigli po dva pogotka. Hrvatski veznjak upisao je dvije asistencije, a možemo reći i kako je na neki način asistirao i za povijesni pogodak Javiera Mascherana.

Legendarni Argentinac postigao je svoj prvi pogodak u dresu Barcelone nakon čak 319 utakmica. Mascherano je većinom u Barci igrao na mjestu stopera, a u nekoliko ga situacija nije htio gol. Sada je napokon uspio zabio s bijele točke.

Jefecito je čekao sedam godina

Rakitić je uzeo loptu, ali onda je izvođenje najstrože kazne prepustio ''Jefecitu'' na oduševljenje navijača, igrača i cijele klupe Barcelone. Hrvat je odmah na društvenim mrežama postao herojem navijača, ali Ivan je nakon utakmice iskreno priznao kako mu nije ta ideja došla sama od sebe.

''Htio sam pucati penal, no Pique je tražio da ga Mascherano izvede i bio je u pravu. Moram slušati predsjednika'', objasnio je nakon utakmice Raketa koji je kasnije putem Twittera čestitao svom suigraču.

Igrači Barce od milja Piquea zovu 'presi', a nadimak je dobio otkako se počelo javno pričati o tome kako bi on jednog dana trebao zasjesti u predsjedničku fotelju katalonskog kluba. Rakitić je, pak, izvođač jedanaesteraca kada na travnjaku nisu Messi, Neymar i Suarez.

''Čestitke Mascheranu za njegov prvi gol u Barceloni. Nadam se da na sljedeći nećemo morati čekati 319 utakmica'', našalio se Ivan.

No mogao bi to biti prvi i posljednji pogodak Mascherana za Blaugranu. Stigao je prije sedam godina iz Liverpoola i čini se kako je s 33 godine na leđima ovog ljeta odlučio potražiti sreću u nekom drugom klubu. Poznata je njegova želja da zaigra opet u sredini terena, kao u Liverpoolu, a spominje se odlazak u turski Galatasaray.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider