Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Show na Camp Nouu

Luda utakmica Barce: Rakitić odličan, prvijenac veterana u 318. nastupu

Barcelona je Osasuni utrpala sedam komada, a Ivan Rakitić se istaknuo se dvije asistencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Camp Nouu deklasirala Osasunu 7:1 uz dvije asistencije hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Barca je ovom pobjedom pobjegla Real Madridu na tri boda prednosti, no 'Kraljevski klub' ima dvije utakmice manje, a prvu će igrati večeras u La Corinu protiv Deportiva.

Golove za Barcu zabili su Lionel Messi (12, 61), Andre Gomes (30, 58), Paco Alcacer (64, 87) i Javier Mascherano (67). Rakitić je asistirao Gomesu u 30. minuti za vodstvo 2:0, te u 61. minuti Messiju za vodstvo 4:1. Pogodak za goste zabio je Roberto Torres u 48. minuti.

Katalonci su do pobjede došli bez suspendiranog Neymara i Luisa Suareza koji je utakmicu pratio s klupe za pričuve, dok je Messi igrao do 63. minute.

Premda je Messi ponovo odigrao sjajno, euforiju navijača izazvao je njegov sunarodnjak Javier Mascherano koji se nakon sedam godina provedenih u dresu katalonskog velikana napokon upisao među strijelce. Mascherano je u 67. minuti sigurno realizirao kazneni udarac uz ovacije navijača, ali i oduševljenje suigrača. Bio je to njegov 318. nastup u dresu Barcelone.

Uoči utakmice navijači Barcelone su razvili veliki transparent za Messija povodom njegovih 500 golova u dresu Barcelone. 500. gol je zabio Real Madridu u dramatičnoj pobjedi na Santiago Bernabeuu, a njegov prvi gol Osasuni navijači su proslavili pokazivanjem dresova poput Messija nakon pobjedničkog gola u El Clasicu.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider