Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Briljirao s 35

Neuništivi Rakitić poslije gaženja velikana: "Uživali smo, a oni su jedva čekali otići kući"

Ivan Rakitić bio je sjajan protiv Manchester Uniteda s 35 na grbači.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, koji je u četvrtak navečer asistirao za pogodak u pobjedi Seville od 3-0 nad Manchester Unitedom, rekao je da su on i suigrači uživali na terenu, a gosti iz Engleske jedva čekali povratak doma.

Sevilla je pred svojom publikom uvjerljivo slavila u uzvratu četvrtfinala Europske lige nakon što je u prvoj utakmici odigrala 2-2 u gostima.

"Još uvijek proživljavam ovo što se dogodilo, mislim da je ovo postigla naša sjajna publika. Mi igrači osjećamo se ponosnima što smo dio Seville, što smo čitavom svijetu pokazali koliko klubu znači ovo natjecanje," izjavio je 35-godišnji Rakitić podno stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan.

Ivan Rakitić Rakitić rasturio protiv Manchester Uniteda: Englezi posramljeni, Sevilla u polufinalu divider

Asistirao za gol i odigrao sjajno s 35

Rekao je da je uoči utakmice dobio neuobičajeno puno poruka podrške, a da se u gradu nekoliko dana osjećala euforija koja se pretočila na stadion.

Rakitić je u 47. minuti izveo udarac iz kuta, a u skoku pred golom najviši je bio Loic Bade i glavom zatresao mrežu za 2-0.

"Osjećali smo se tako ugodno da je Manchester jedva čekao da ode kući. Želim zahvaliti našim navijačima, ovo je bila čudesna noć, nadam se da ćemo nastaviti zajedno sanjati dalje i da će ovaj trenutak potrajati što duže", istaknuo je veznjak s brojem 10 na leđima.

Ivan Rakitić Rakitić otkrio koji mu je trofej najdraži u karijeri, nije Liga prvaka s Barcelonom divider

Juve je favorit, ali...

Sevilla, koja je tijekom povijesti šest puta osvojila Europsku ligu, u polufinalu će igrati protiv Juventusa.

"Juventus će također biti favorit protiv nas, kao što je bio i Manchester, no mi ćemo se boriti", rekao je Rakitić kojem to bila 40. utakmica ove sezone.

Ivan Rakitić na SP-u 2018. u Rusiji Ivan Rakitić otkrio gdje će živjeti nakon odlaska u mirovinu: "Već sam u kontaktu s HNS-om" divider

Sevilla proživljava tešku sezonu obilježenu smjenama trenera i iznenađujućim posrtajima u domaćem prvenstvu. Andalužani se nalaze na 13. mjestu među 20 klubova, no prošli vikend su na gostovanju svladali s 2-0 Valenciju, momčad iz zone ispadanja.

"Posljednji tjedni su bili pozitivni, puno smo napredovali pa sada moramo nastaviti ovako. Sada nam slijedi najteži dio sezone, no također i najljepši", poručio je Rakitić.

U drugom polufinalu Europske lige sastat će se Roma i Bayer Leverkusen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider