Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo, ivane!

Rakitić rasturio protiv Manchester Uniteda: Englezi posramljeni, Sevilla u polufinalu

Ivan Rakitić u svom novom polufinalu Europske lige.

Ivan Rakitić (Foto: Afp)

Nogometaši Seville plasirali su se u polufinale Europske lige nakon što su na svom terenu razbili Manchester United 3:0 i s ukupnih 5:2 idu dalje.

Sevilla je dominirala protiv velikana cijelu utakmicu, Englezi se nisu vidjeli na terenu, a vrhunsku utakmicu odigrao je Ivan Rakitić.

Španjolci će za finale igrati protiv Juventusa, a drugi polufinalni su Roma i Bayer.

Poput pravog vođe na terenu Rakitić je kreirao prilike za španjolski klub, a čak je i asistirao za 2:0.

Nenad Bjelica Težak potop kluba Nenada Bjelice: Igraču mu kopačkom razbili glavu divider

Rakitić je u 47. minuti izveo udarac iz kuta, a u skoku pred golom najviši je bio Bade i glavom zatresao mrežu. Prije tog gola dva puta je velike pogreške gostujuće obrane kažnjavao En-Nesyri, prvi pogodak marokanski je napadač postigao u 8. minuti nakon što je Maguire nonšanlatno reagirao na 20-ak metara od svojih vrata, a drugi u 81. minuti kada mu je loptu poklonio De Gea.

Rakitić je jedini Hrvat među četiri najbolja kluba Europske lige.

Nakon pobjede Juventusa od 1:0 u prvoj utakmici u Torinu, u uzvratu je u Lisabonu bilo 1:1. Gosti su poveli preko rabiota koji se najbolje snašao u gužvi pred vratima domaćih u 9. minuti, no samo 10 minuta kasnije upravo je Rabiot skrivio kazneni udarac napravivši prekršaj na Ugarteu, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Edwards. Kako se rezultat više nije mijenjao, Juventus je prošao dalje s minimalnih 2-1.

Do polufinala je stigao je i Bayer iz Leverkusena koji je kao gost u Bruxellesu svladao Union Saint-Gilloise sa 4:1, a kako je u prvoj utakmici prije tjedan dana bilo 1:1 njemački je sastav slavio s ukupnih 5:2. Utakmica je odlično krenula za Bayer jer je već u 2. minuti Diaby pogodio za vodstvo. Preed kraj prvog poluvremena Bakker je u 38. minuti povisio na 2:0, da bi Frimpong iz protunapada u 60. minuti postigao i treći gol za Bayer. Terho je preciznim udarcem sa 16 metara u 64. minuti vratio nadu domaćima, no sve dvojbe oko pobjednika otklonio je Hložeki koji je u 79. minuti iskoristio odlično dodavanje Frimponga za konačnih 4:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider