Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Golgeterski as

Zbilja se vratio: Veliki "comeback" ozljedama uništenog El Tigrea

Klub iz Kneževine utrpao je šest komada, a put prema impresivnoj pobjedi utabao je pomalo zaboravljeni as.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U 12. kolu nogometnog prvenstva Francuske (Ligue 1) sa čak 6:0 je Monaco dobio Nancy i stigao na tri boda manje od prvoplasirane Nice koja ima utakmicu manje (nedjeljno gostovanje kod Caena).

Naš Danijel Subašić šesti je put u ovoj sezoni sačuvao mrežu svog kluba, bio je još jednom na visini zadatka, ali glavna priča ovaj put nije on nego Radamel Falcao.

S dva gola Kolumbijca u prvom poluvremenu Monaco je riješio pitanje pobjednika, a u nastavku su se u strijelce upisali još i Kylian Mbappe, Fabinho te još jedan dvostruki strijelac - Guido Carillo.

Četiri gola u tri dana za dvije važne pobjede

Time je Monaco zaokružio fenomenalan tjedan jer su u Ligi prvaka glatko (3:0) pobijedili moskovski CSKA i sačuvali vrh skupine E, u dvoboju u kojem je također prvo ime bio Falcao.


Sjajni napadač koji je vrhunac karijere doživio igrajući za Atletico Madrid, bio je prije tri godine jedna od najtraženijih klasičnih devetki na tržištu, centarfor i istinski golgeter koji je "mogao birati klub" u kojem će nastaviti karijeru.

Na sveopće iznenađenje izabrao je Monaco koji se tek vratio među prvoligaše, ali kad su na površinu isplivali detalji transfera postalo je i zašto. Ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev platio je Atleticu odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura, a Falcaova godišnja plaća bila je 18 milijuna eura.

Idila u Kneževini trajala nekoliko mjeseci

El Tigre je postao jedan od najplaćenijih nogometaša svijeta, ali njegova idila u Monte Carlu potrajala je kratko, niti šest mjeseci. Ozljeda bedrenog mišića bila je svojevrsni "uvod" u kalvariju koja će uslijediti. U siječnju 2014. pukli su mu križni ligamenti, morao je na operaciju te je sezonu okončao s učinkom od 11 golova u 19 utakmica.

U suzama je objavio da propušta Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a kad se oporavio, Louis van Gaal ga je doveo na posudbu u Manchester United gdje se nije nazabijao golova (samo četiri u 29 nastupa). Još goru statistiku imao je prošle sezone dok je igrao, također na posudbi iz Monaca, za Chelsea (samo jedan gol u 12 nastupa u svim natjecanjima).

On, Balotelli ili ipak PSG?

Ovog ljeta se vratio u Monaco s navršenih 30 godina i pregršt motiva da ga ozljede napokon zaobiđu. Monte Carlo je postala njegova (ne samo porezna) oaza, grad u kojem želi dokazati da još uvijek nije rekao posljednju riječ u ozbiljnom nogometu.

Tzv. novi početak nije mogao proći bez ozljeda (mučila ga je tetiva, a imao je i lakši potres mozga), ali tjedan koji je na izmaku pokazao je da je Falcao opet tu, pun samopouzdanja da napravi veliki rezultat (zasad na 8 golova u 10 utakmica, četiri u

Nice ima "ludog" Marija Balotellija, a Monaco zdravog Radamela Falcaa i oba ta kluba zasad su ispred ultrabogatog PSG-a koji će ove sezone, po svemu sudeći imati znatno teži posao na putu do naslova prvaka Francuske.

12. kolo Ligue 1:

PETAK

Montpellier - Marseille 3:1

SUBOTA

Monaco - Nancy 6:0
Angers - Lille 1:0
Bordeaux - Lorient 2:1
Dijon - Guingamp 3:3
Lyon - Bastia 2:1
Nantes - Toulouse 1:1

NEDJELJA

Caen - Nice
Metz - St. Etienne
PSG - Rennes

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider