Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad je majka agent

Ogorčena bitka za najtraženijeg igrača Europe: Barca nudi brda i doline

Adrien Rabiot u posljednjoj je godini ugovora s PSG-om i traži ga pola Europe...

Julian Draxler, Adrien Rabiot, Thiago Silva, Kevin Trapp i Layvin Kurzawa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veznjak PSG-a i francuske reprezentacije Adrien Rabiot (23) jedan je od najtraženijih, možda i najtraženiji igrač u Europi ovog trenutka. Naravno, s obzirom na okolnosti.

Rabiot je, nema sumnje, veliki potencijal i već sada sjajan igrač, a što je najvažnije, u posljednjoj je godini ugovora s pariškim klubom, pa ne čudi što ga žarko žele brojni europski teškaški, na čelu s Barcelonom, Manchester Cityjem, Juventusom i Tottenhamom.

Čini se da se iza kulisa vodi ogorčena bitka oko francuskog igrača, po nekim detaljima pretvara se u pravu sapunicu. Emocije su očito naglašene, ali ne treba biti previše pronicljiv da bi se shvatilo kako ih najviše potiče ples milijuna.

Rabiot na meti europskih teškaša

Prema informacijama engleskih medija, Manchester City traži zamjenu za Yayu Tourea, koji se kod Pepa Guardiole nije naigrao i napustio je Građane ovog ljeta. Guardiola bi rado bi doveo Rabiota da pojača konkurenciju u veznom redu. Francuz je praktički već bio u rukama Manchester Cityja, kao tinejdžer proveo je neko vrijeme u njegovoj akademiji, ali se ipak vratio u Francusku.

U međuvremenu je postao jedan od najboljih mladih francuskih nogometaša, prometnuo se u ključnog veznjaka PSG-a. Dakle, Građani ga dobro ga poznaju i imaju privatne kontakte s njim.

Manchester City očito plete mrežu oko Rabiota, ali čini se da je Barcelona najdalje odmakla u pregovorima s Rabiotovim agentom, a to je njegova majka Veronique, koja je, prema pisanju francuskih medija, u lošim odnosima sa sportskom direktorom PSG-a Anterom Henriqueom i traži od predsjednika Nassera Al-Khelaifija da se izravno uključi u pregovore.

Barcelona nudi brda i doline

Katalonci navodno nude Rabiotu bajoslovnih deset milijuna eura neto godišnje plus bonus od 15 milijuna samo za potpis ugovora, a njegova majka traži upravo toliko od čelnika PSG-a ako žele da ostane na Parku prinčeva. Uzgred rečeno, Rabiot bi po tome imao veći ugovor od Luke Modrića u Realu.

Zbog toga je i došlo do svađe između Henriquea i Rabiotove majke, koja mu je ujedno i menadžer. Sportskom direktoru PSG-a jasno je odakle puše vjetar, ali zasad ne želi popustiti i nudi Rabiotu „tek“ sedam milijuna eura plus tri varijabilna milijuna s obzirom na učinak te mu odbija dati bilo kakav bonus za produljenje vjernosti. Tako pišu francuski mediji.

Adrien Rabiot (Foto: AFP) Adrien Rabiot (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Parižani su u posljednje vrijeme imali velike troškove, već su debelo prebacili FIFA-ine limite, stisnuti su financijskim fair-playEm i ne mogu se razbacivati novcem, jednostavno moraju negdje podvući crtu. Međutim, Rabiota i njegove ukućane to malo zanima. Veronique Rabiot čvrstom majčinskom rukom vodi sinovu karijeru i nije prvi put u sukobu s čelnicima PSG-a. Zategnuti odnosi praktički traju već pet-šest godina, od trenutka kada je Rabiot kao junior pokucao na vrata prve momčadi.

Kad je majka agent...

Slične priče o poslovično nestrpljivom roditeljima, koji, posve logično, gledaju interes svoje djece, i sukobima s čelnicima klubova gledamo na svim meridijanima, pa i na ovima našima. Inzistiranjem da ga se proda ili pusti na posudbu dok je još bio 17-godišnjak Rabiotova majka navukla je na sebe bijes navijača PSG-a i kritike medija.

„Da su navijači roditelji, onda bi shvatili“, izjavila je Veronique Rabiot nakon prašine koja se podigla kada je tada 17-godišnji talent PSG-a otišao na posudbu u Toulouse.

Kako sada stvari stoje, čini se da Rabiot neće ostati na Parku prinčeva, no sasvim je moguće da PSG na kraju popusti i ipak prihvati igračeve zahtjeve. Jednako kao i Rabiot, PSG očito taktizira, a na slučaju Neymara i Kyliana Mbappea njihovi operativci pokazali su da mogu pronaći uske rupe kroz koje se mogu provući i ostati nekažnjeni. Kako god, nema sumnje da će Veronique Rabiot za svojeg sina isposlovati najbolji mogući ugovor. Pitanje je samo na kojoj adresi?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX