Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prvi put ove sezone

Messi "pospremljen u džep": Klinci ga ostavili bez dodira u šesnaestercu

Lionel Messi gotovo uvijek zadaje najveće glavobolje suparničkim obranama, no tako nije bilo i sinoć u Parizu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jednu od najboljih svojih utakmica, ako ne i najbolju u klupskoj povijesti odigrao je u utorak navečer francuski velikan PSG kada je na svom Parku prinčeva s 4:0 demolirao Barcelonu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Momčad Unaia Emeryja nadigrala je igrače Luisa Enriquea u svim segmentima igre, a ono što je najbitnije u potpunosti je zaustavila inače nezaustavljivi trojac MSN - Messi, Suarez, Neymar.

Nijedan od njih trojice nije ni bio u prilici zabiti pogodak kojim bi Barcelona barem ublažila najteži poraz u Enriqueovoj eri. Da stvar bude još više poražavajuća za katalonski sastav jedine dvije prave prilike na utakmici imali su veznjak Andre Gomes i stoper Samuel Umtiti.

No podatak koji najviše ostavlja bez riječi je taj da najbolji igrač na svijetu Lionel Messi nijednom nije taknuo loptu u suparničkom šesnaestrcu!? Argentinac je bio nemoćan, "beskoristan", nevidljiv... Sve zasluge za to idu trojici igrača kojima je je Unai Emery povjerio vjerojatno najteži nogometni posao na svijetu - čuvanje Messija.

Do trenutka kada je Enrique promijenio taktiku i poslao Messija u čistu špicu, na njemu su se izmjenjivali Adrien Rabiot (21), dijete PSG-a, i Blaise Matuidi. Argentinac nije mogao apsolutno ništa u toj situaciji. U drugom dijelu drugog poluvremena glavni i odgovorni za Argentinca postao je još jedan produkt pariške nogometne škole, debitant Prensel Kimpembe (21). I on je bio nerješiva zagonetka za Messija koji je susret završio jako frustriran.

Obrane se u pravilu više prepadnu njegove veličine što Argentinac bez pardona svaki put koristi. No ovoga puta je ispred sebe imao trojicu igrača s velikim m..... koji ne prezaju ni pred kim. Zauzeli su stav "ovo je naš dom i nećeš proći". Zaista su u to vjerovali jer su uspjeli u onome u čemu mnoge obrane nisu - ne primiti gol od MSN-a...

Ovo samo pokazuje veličinu trenera Unaia Emeryja jer je dvojici 21-godišnjaka povjerio takvu zadaću i obojica su je napravila za 5+! Španjolski analitičar s Opte Jose ustanovio je u konačnici da je po prvi puta ove sezone ostao bez dodira lopte u suparničkom šesnaestercu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider